10 juli: Regiodag Samen aan de Slag!

Op 10 juli wordt de derde editie van Samen aan de Slag! georganiseerd. In een initiatief van de Flevolandse overheden. Dit jaar staat het thema Uitvoeringskracht centraal. Uitvoeringskracht om samen te werken aan belangrijke thema’s voor Flevoland, zoals versterken van water, bodem en biodiversiteit, toekomstbestendige woningbouw, ontwikkeling van het onderwijs, een leefbare samenleving, goede bereikbaarheid, netcongestie en duurzame landbouw.

Wat is er volgens maatschappelijke organisaties en bedrijven nodig om de samenwerking in Flevoland te versterken en uit te breiden? Wie heeft welke rol? Wat heb jij nodig om in jouw kracht te komen?

Van Plan naar Actie

In 2023 is de Strategische Agenda Flevoland vastgesteld. Deze agenda is de basis voor langdurige samenwerking tussen Rijk en regio om grote opgaven aan te pakken. Het is de hoogste tijd om uitvoering te geven aan onze plannen. Dat vraagt om het bundelen van krachten en een goede samenwerking zodat we impact kunnen maken.

Op het programma

  • Een ‘complimenteus’ ontvangst met lunch (laat je inspireren door de Complimentenmakers
  • Een inspirerende lezing van Marijn Molema over de do’s en dont’s van regionale samenwerking
  • Neem deel aan twee interactieve kennissessies naar keuze
  • Ga in gesprek met onze panelleden
  • Napraten tijdens de afsluitende borrel

Vertegenwoordigers van de rijksoverheid, Flevolandse overheden, maatschappelijke organisaties en bedrijven uit Flevoland zijn aanwezig.

Aanmelden

Wil jij weten hoe we onze krachten kunnen bundelen of heb je ideeën om samen meer impact te maken? Ga naar Samenaandeslag3.flevolandevents.nl. De regiodag vindt plaats in het Agora Theater in Lelystad.

Samen aan de slag! wordt georganiseerd door Samen Maken We Flevoland. Een samenwerking van de gemeenten Almere, Dronten, Lelystad, Noordoostpolder, Urk en Zeewolde, Waterschap Zuiderzeeland en provincie Flevoland.

Over Samen maken we Flevoland

Flevoland is de jongste provincie van Nederland. Het gebied waarin we wonen en werken werd uitgetekend op de tekentafel. Innovatie, pioniersgeest en samenwerken zit in ons DNA. Ook in de toekomst willen we dat het in Flevoland goed toeven is. Omdat te realiseren slaan de provincie Flevoland, het Rijk, Waterschap Zuiderzeeland en de 6 gemeenten de handen ineen. Samen staan we sterk en zo kunnen we een sterke regionale stem laten horen in landelijk beleid.

Lees meer over Samen maken we Flevoland
 

Meer informatie

Samen maken we Flevoland: Samen Maken We Flevoland - Provincie Flevoland
Strategische Agenda Flevoland: Strategische Agenda Flevoland - Provincie Flevoland
Eigen pagina over Water en bodem sturend: Water en bodem sturend | Waterschap Zuiderzeeland