Waterschapshuis genomineerd voor Duurzaam Bouwen Award in categorie Meest Duurzame Project!

Het waterschapshuis van Waterschap Zuiderzeeland is genomineerd voor de Duurzaam Bouwen Award in de categorie Meest Duurzame Project. Tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres op 1 februari 2018 worden de winnaars bekend gemaakt.

De genomineerden voor de Duurzaam Bouwen Awards zijn bekend. De jury selecteerde kanshebbers binnen drie categorieën: meest duurzame project, meest duurzame woningcorporatie en meest duurzame gemeente. Tijdens het Duurzaam Gebouwd Congres op 1 februari 2018 worden de winnaars bekend gemaakt. Binnen onze categorie zijn uit 50 duurzame projecten er drie genomineerd. De andere genomineerden zijn ‘Geerpark’ en ‘Patch22’.

DBA-Genomineerd201718

Duurzaam

Duurzaamheidsmaatregelen

In de presentatie een overzicht van de genomen duurzaamheidsmaatregelen in het waterschapshuis van Waterschap Zuiderzeeland.Presentatie totaal Overzicht (duurzame) maatregelen - V7.0 (pdf, 8.7 MB)

Energieneutraal waterschap in 2050

Waterschap Zuiderzeeland werkt sinds de zomer van 2017 in een energieneutraal waterschapshuis. Door efficiënt te verbouwen en verschillende duurzaamheidsmaatregelen te treffen is een pand gerealiseerd dat klaar is voor de toekomst. Waterschap Zuiderzeeland laat met dit pand zien serieus op weg te zijn naar een volledig energieneutraal waterschap in 2050.