Prijsvraag: Wat doe jij om wateroverlast te voorkomen?

Wat zou jij in je eigen tuin willen doen om wateroverlast na extreme regenval te voorkomen? Waterschap Zuiderzeeland is op zoek naar het beste plan. Dit plan belonen we met een Intratuin cadeaubon t.w.v. € 500,- om het plan daadwerkelijk te helpen uitvoeren. Daarnaast geven we vier cadeaubonnen t.w.v. €250,- weg als aanmoedigingsprijs.

De afgelopen maanden kwam het soms met bakken naar beneden. Er viel op sommige plekken zo veel water dat grote plassen lang bleven liggen. Het KNMI voorspelt dat extreme neerslag steeds vaker voor gaat komen. "Deze extreme neerslag kunnen we niet voorkomen. Maar samen kunnen we de kans op wateroverlast wel verminderen", aldus Jan Nieuwenhuis, bestuurder van het waterschap.

Maatregelen in eigen tuin

Om wateroverlast in de toekomst te voorkomen, kunnen inwoners ook een steentje bijdragen. Een groene tuin zorgt niet alleen voor meer sfeer, planten en gras nemen ook veel water op. Daarnaast is een groene tuin onderhoudsvriendelijker dan een tuin vol straattegels. Denk maar aan het vegen, onkruid tussen tegels wegkrabben en de groene aanslag op tegels verwijderen. Wil je toch liever tegels in de tuin? Dan zijn er veel alternatieven. Bijvoorbeeld grind of waterdoorlatende klinkers en tegels. Kijk voor meer tips en ideeën voor uw tuin op www.zuiderzeeland.nl/wateroverlastvoorkomen.

Prijsvraag

Met de prijsvraag wil het waterschap mensen bewuster maken van de opgave waar we met z’n allen voor staan en stimuleren om zelf met ideeën te komen en maatregelen te nemen. Wil je deelnemen? Stuur dan je idee vóór 18 juni 2018 via het prijsvraagformulier op https://www.zuiderzeeland.nl/formulierprijsvraag. Stuur het volgende bij je inzending mee:

  • een omschrijving van je idee (max. ½ A4)
  • een simpele schets van je plan en
  • een foto van je tuin

Het beste plan belonen we met een Intratuin cadeaubon t.w.v. € 500,-. Een klein begin voor de uitvoering van het idee. Daarnaast geven we vier cadeaubonnen t.w.v. €250,- weg als aanmoedigingsprijs. Een jury onder wie bestuurslid Jan Nieuwenhuis zal de inzendingen beoordelen op originaliteit en uitvoerbaarheid.

Winnaars ontvangen persoonlijk bericht en worden vermeld in een openbare publicatie over deze actie.

volleemmers
Extreme regenval komt vaker voor. Soms wel meer dan tien emmers water in binnen een paar uur.