Vertelcafé met historicus / journalist Eva Vriend

Datum
Plaats in agenda
Tijd
13:30 tot
Locatie
Waterschapshuis, Lindelaan 20, Lelystad
Doelgroep

Iedereen die een familieverhaal wil delen over de gevolgen van de afsluiting en de inpoldering van de Zuiderzee.

Omschrijving

Zowel oudere als jongere generaties worden van harte uitgenodigd hun verhaal te vertellen tijdens het Vertelcafé in Lelystad. Onder het genot van een kopje koffie of thee komen allerlei verhalen boven. Wat veranderde er voor jouw familie door de aanleg van de Afsluitdijk? Was het gemakkelijk om nieuwe bronnen van inkomsten te vinden? Overheerste de blijdschap om de grotere veiligheid, of toch juist de heimwee naar de verloren zee? Bijzondere interesse is er voor verhalen van/over oud-vissers die bij de Dienst der Zuiderzeewerken zijn gaan werken, nadat hun vissersbestaan wegviel door de afsluiting.

Kosten

Geen

Meer informatie

Zoektocht naar verhalen

De verhalen die loskomen tijdens het Vertelcafé worden verzameld op www.mijnzuiderzee.nl en vormen mede de basis voor het nieuwe boek van historicus en journalist Eva Vriend (Noordoostpolder, 1973) dat bij uitgeverij Atlas Contact zal verschijnen. Voor dit nieuwe boek is Eva samen met het Zuiderzeemuseum een zoektocht gestart naar verhalen over de invloed van de Afsluitdijk op de levens van bewoners van het voormalige Zuiderzeegebied. Tijdens het Vertelcafé zal Eva haar onderzoek toelichten, waarna zij verder in gesprek gaat met de mensen over hun verhaal.

Eva Vriend

Eva Vriend schreef onder meer het veelgeprezen Het nieuwe land (2013). Ter gelegenheid van het zeventigjarige bestaan van het Zuiderzeemuseum is zij door de vereniging Vrienden van het Zuiderzeemuseum gevraagd om een boek te schrijven over de gevolgen van de Afsluitdijk voor de regiobewoners. De Vrienden van het Zuiderzeemuseum, het van Heemstra-Meybaum fonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Dijk & Waterfonds van Waterschap Zuiderzeeland financieren het project.

Aanmelden

communicatie@zuiderzeeland.nl o.v.v. Vertelcafé