Bijna klaar om de watervergunning voor Oosterwold aan te vragen?

Het aantal vergunningaanvragen door initiatiefnemers in Oosterwold groeit. Om het aanvraagproces te verbeteren, heeft het waterschap een extra inloopochtend voor vergunningsaanvragen ingesteld.

Initiatiefnemers kunnen hier op afspraak hun aanvraag vóór het indienen doorspreken met het waterschap. U hoort dan of de aanvraag compleet is en of het waterschap een vergunning kan verlenen. Is het niet compleet? Dan geeft het waterschap tips om de aanvraag compleet te maken. Indien u van deze mogelijkheid gebruik maakt, streeft het waterschap ernaar om uw watervergunning binnen 4 weken te verlenen. Het waterschap raadt aan van deze mogelijkheid gebruik te maken. Als u niet van deze mogelijkheid gebruikt maakt, bestaat de kans dat de behandeltermijn meer dan 8 weken in beslag neemt. U kunt vooraf een afspraak maken via oosterwold@zuiderzeeland.nl. We plannen dan ca. een half uur voor de voorbespreking in. In principe is deze afspraak op vrijdagochtend op het gemaal De Blocq van Kuffeler.

Is uw plan nog in ontwikkeling? Dan kunt u uw ideeën of aanpak gewoon nog met ons doorspreken op het inloopspreekuur op vrijdag. Voor dit spreekuur is geen afspraak vooraf nodig.

Voor algemene vragen kunt u ook nog steeds elke vrijdagochtend inlopen van 9-12 uur.