Blauwalg in de wijk de Tjalk in Lelystad

Waterschap Zuiderzeeland heeft op maandag 17 juli 2017 blauwalg in het water in de wijk de Tjalk in Lelystad aangetroffen en op locatie waarschuwingsborden geplaatst. Het waterschap waarschuwt mensen het water niet te gebruiken, mee te spelen of honden erin te laten zwemmen. Medewerkers van het waterschap houden de situatie in de gaten. Zodra het water weer blauwalgvrij is, verwijdert het waterschap de borden.

Blauwalg

Bij warm weer kan er blauwalg ontstaan in het water. Dit komt ook vaak voor in stilstaand water en ondiepe sloten. De algen vormen een (schuim)laag aan de oppervlakte van het water. Blauwalgen kunnen giftige stoffen afscheiden waar mens en dier gezondheidsklachten van kunnen krijgen, zoals huidirritatie en duizeligheid. Lees meer over: Wat is blauwalg?

Denkt u blauwalg te zien, dan kunt u dit melden bij Waterschap Zuiderzeeland, telefoon (0320) 274 911. Medewerkers van het waterschap komen dan ter plekke de situatie beoordelen.

Waar veilig zwemmen?

Flevoland heeft 32 officiële zwemlocaties waar tijdens het zwemseizoen de waterkwaliteit tweewekelijks gecontroleerd wordt. Veilig zwemmen is daarom alleen op de 32 locaties gegarandeerd. De exacte zwemlocaties en bijbehorende zwemadviezen kunt u vinden op www.zwemwater.nl.

waarschuwingsbord blauwalg