De Week van het Zwerfafval gestart!

Gemeente Lelystad en Waterschap Zuiderzeeland organiseren van 13 november tot en met 23 november de Week van het Zwerfafval in Lelystad. Kinderen van groep 5 en 6 uit Lelystad gaan eerst zwerfafval verzamelen in de buurt van school. Daarna verwerken ze plastic in een 3D-printer.

Afval in het milieu

Overal in het milieu vind je afval, niet alleen op straat, maar ook in de sloten. Het ziet er hierdoor niet alleen rommelig uit op straat, al dat plastic is ook nog eens slecht voor dieren en uiteindelijk voor de mens. Maar het kan ook anders, het zwerfafval kan ook hergebruikt worden.

Zwerfafvalweek

In de week van 13 tot en met 23 november gaan leerlingen van groep 5 en 6 uit Lelystad zwerfafval verzamelen in de omgeving van school.Hieraan zij twee wedstrijdelementen verbonden:

  • een zwerfiewedstrijd; wie maakt de leukste selfie met zwerfafval?. De klas en/of het kind met de meest originele foto wint een prijs;
  • welke klas verzamelt het meeste zwerfafval?

Ter afsluiting gaan de leerlingen in de bibliotheek in Lelystad plastic verwerken in een 3D-Printer.

Afval verzamelen rondom school

Lelystad schoon, heel gewoon

Zwerfvuil is al het afval dat op straat of in de natuur rondslingert. Het is daar bewust of onbewust door mensen weggegooid of achtergelaten op plekken die daar niet voor bestemd zijn. Veel mensen ergeren zich aan het zwerfafval dat op straat of in sloten ligt. Het staat rommelig, het is slecht voor het milieu en het opruimen kost veel geld. Daarom willen gemeente Lelystad en Waterschap Zuiderzeeland samen met basisschoolleerlingen de strijd tegen zwerfafval aangaan. Lelystad schoon, heel gewoon.