Bluswater brand Zeewolde afgevangen

Bij het bedrijf Nooteboom Trading aan de Baardmeesweg 47 in Zeewolde (Trekkersveld Zeewolde) is vanmorgen brand uitgebroken. Waterschap Zuiderzeeland is na melding ter plaatse gegaan.

Het bedrijf waar de brand was, voert onderhoud uit aan diepladers van vrachtwagens. Op het bedrijf zijn twee spuitcabines aanwezig waar ook een kleinschalige opslag van chemische stoffen (voornamelijk verf) is. Om te voorkomen dat er vreemde stoffen met het bluswater naar de Hoge Vaart kan stromen en om de zuivering in Zeewolde te beschermen, heeft het waterschap de riolering rond het bedrijf afgesloten. Het bluswater wordt ter plaatse afgepompt en afgevoerd met tankwagens. Het bluswater gaat vervolgens naar een afgesloten bassin bij de zuivering in Almere waar het water op chemicaliën onderzocht wordt. Inmiddels rijden er nog twee tankwagens tussen de locatie van de brand en de zuivering in Almere die Waterschap Zuiderzeeland in beheer heeft.

De situatie is inmiddels onder controle. De tankwagens blijven rijden totdat het afgesloten riooldeel helemaal leeg is. Zodra na onderzoek bekend is welke stoffen in het bluswater aanwezig zijn, neemt het waterschap een besluit hoe het water verwerkt kan worden.