Dag van ons water in Almere. Kom je ook?

Kom op zondag 6 mei naar de Dag van Ons Water in Almere Poort. In en rond het Klokhuis in het Cascadepark zijn diverse wateractiviteiten. Van gratis planten voor in de tuin tot aan een unieke fietstour door de wijk. De start is om 15.00 uur. De Dag van ons Water wordt afgesloten met een kleine buurtborrel.

Tussen 15.00 uur en 17.30 uur kunt u een tuintegel inleveren bij het Klokhuis. Hiervoor krijgt u een gratis plant van de Huyskweker mee naar huis. Dit is onderdeel van de campagne Zet Almere in Bloei! U kunt maximaal 4 tegels inleveren en dus 4 gratis planten mee naar huis nemen! Iedereen die voor 16.30 uur een tuintegel inlevert maakt kans op een gratis grote regenton!

Om 15.30 uur is er een unieke fietsexcursie dwars door Almere Poort. Leer de waterkant van de wijk kennen en zie Poort zoals u dit deel van Almere nog nooit heeft gezien. Aanmeldingen kunnen via growinggreen@almere.nl, maar wees er snel bij want er kunnen maximaal dertig mensen mee. Graag uw eigen fiets meenemen! De excursie duurt ongeveer drie kwartier.

Het Klokhuis is te bezichtigen vanaf 16.45 uur. Een zingende gids laat u dit bijzondere gebouw zien. Weet u bijvoorbeeld waarom het zo ver boven de grond is gebouwd? Kinderen kunnen vanaf 16.00 uur ook het Klokhuis in, om allemaal leuke waterproefjes te doen en meer over water te leren. Wat is grijs water bijvoorbeeld en welk water gebruik je als je de wc doorspoelt?

Rond 16.30 uur begint ook de buurtborrel en kunnen we met water (of een ander drankje) proosten op een waterrijk Poort. De Dag van ons Water in Poort eindigt rond 17.30 uur. De Almeerse Dag van ons Water is een samenwerking van gemeente Almere, Stad & Natuur, de Waterburgemeester en Waterschap Zuiderzeeland.

Van 5 tot en met 13 mei is de landelijke week van ons water. Deze staat in het teken van water in en om het huis. In het najaar is er ook een week van ons water, die in het teken staan van waterveiligheid en wateroverlast.

Kijk voor meer informatie op https://winkel.stadennatuur.nl/dagvanonswater.html

klokhuis 500px
Het Klokhuis in Almere