Pieter Zandt wint jongeren debattoernooi Waterschap Zuiderzeeland

Pieter Zandt Scholengemeenschap uit Urk is de beste debat school van Flevoland. Het debat wat Waterschap Zuiderzeeland organiseerde stond in het teken van 100 jaar Zuiderzeewet.

Vier middelbare scholen uit Flevoland gingen een sportieve debatstrijd met elkaar aan. Door middel van voorrondes werd het debat gevoerd. De finalisten debatteerden in het finaledebat over de stelling: ‘Na 100 jaar Zuiderzeewet moet het Markermeer ook worden ingepolderd.’ De jury bestaande uit o.a. Dijkgraaf Hetty Klavers en leden van het Nationaal Jeugdwaterschapsbestuur riepen Pieter Zandt uit Urk, uit tot winnaar van het debattoernooi van Waterschap Zuiderzeeland.

Hetty Klavers: ‘Ik wilde tijdens de debatten weggeblazen worden, dat is goed gelukt! Het is goed dat we tijdens dit debat stil staan bij 100 jaar Zuiderzeewet. We leven tenslotte op de bodem van de Zuiderzee. Het belang van water in onze Provincie is duidelijk. Daarom betrekken we ook graag de scholen bij ons werk als waterbeheerder. En we hopen dat jongeren water zo leuk vinden dat ze erin gaan doorleren.’

Pieter Zandt wint Jongerendebattoernooi Waterschap Zuiderzeeland - fotostudio Wierd

De deelnemende scholen (Havo, klas 3) waren:

  • Oostvaarderscollege, Almere
  • Pieter Zandt Scholengemeenschap, Urk
  • Emelwerda College, Emmeloord
  • RSG Levant, Zeewolde