Eerste Kenniscafé Flevoland voor 'groene' ondernemers

Op 25 november en 5 februari organiseren NL Greenlabel en Stichting Steenbreek het eerste Kenniscafé Flevoland. Dit Kenniscafé is speciaal voor ondernemers die betrokken zijn bij tuininrichting, zoals hoveniers, kwekers, steenleveranciers en tuincentra. De zes gemeenten in Flevoland en Waterschap Zuiderzeeland faciliteren de Kenniscafé's.

logo kenniscafe toekomstbestendige tuin

Hevige piekbuien, perioden van droogte en de zorgwekkende teruggang in biodiversiteit laten zien dat het roer om moet. Dat kan onder andere met een toekomstbestendige tuin. Maar wat is een toekomstbestendige tuin? Dat en meer staat centraal in het Kenniscafé.

Toekomstbestendige tuin

Diverse sprekers inspireren en delen hun kennis op het gebied van water, bodem, verharding en wateroplossingen. Verder krijgt de ondernemer antwoorden op vragen als: wat kan groen betekenen voor het koelen van de omgeving? Hoe kan ik werk maken van een toekomstbestendige tuin?

Keynote speaker is Mirko van Ingen, adviseur van Groen en Blauw. Hij staat bekend om zijn presentaties en workshops voor een klimaatbestendige tuin. Ook is hij auteur van het rapport 'Door de tegels de tuin niet meer zien' van Samen Klimaatbestendig. Daarnaast is er een pitchcarousel van diverse sprekers met praktische oplossingsrichtingen: Water2Keep, Rain(A)Way, Innogreen, Stichting Steenbreek en Donker Groep/GildenGroen.

Uitnodiging

Ondernemers zijn van harte welkom om één van de twee Kenniscafé's bij te wonen. Het belooft een afwisselende avond te worden, waarin kennisuitwisseling - op allerlei manieren - centraal staat.

Wanneer:

  • maandag 25 november van 17.00-21.00 uur, gemeentehuis Emmeloord
  • woensdag 5 februari van 17.00-21.00 uur, De Beleving in Zeewolde

Deelname is gratis en opgeven betekent dat je wordt verwacht. Opgeven kan via kenniscafeflevoland@gmail.com. Na opgave ontvangt de ondernemer een bevestiging en het uitgebreide programma van het Kenniscafé Flevoland