Wandelen met boswachter Harco Bergman

Iedere maand wandelt dijkgraaf Hetty Klavers met een bekende of onbekende Zuiderzeelander door onze provincie. Samen praten ze over het waterschap, maatschappelijke thema's, ontwikkelingen of het weer.

De gast

Dit keer wandelde Hetty Klavers met Harco Bergman. Harco is Boswachter VPR, zoals dat tegenwoordig heet (Voorlichting, Publiek en Recreatie) en beheerder van het Kuinderbos. Dat doet hij al sinds 1984. Harco Bergman is ook de man die invulling geeft aan de nieuwe manier waarop Staatsbosbeheer met haar natuurgebieden wil omgaan. Niet meer alleen bossen om voorzichtig door te wandelen, maar bossen waar, zoals hij het zelf zegt: ‘Alles kan en mag, maar niet altijd waar en wanneer jij dat wilt'.

De wandeling

Uiteraard ging de wandeling door het Kuinderbos, 1200 hectare bos boven in de Noordoostpolder. Een bos dat al ruim 50 jaar bestaat. Staatsbosbeheer werkt nauw samen met Waterschap Zuiderzeeland. Harco Bergman laat tijdens de wandeling trotst een aantal resultaten van die goede samenwerking zien.

Benieuwd naar het hele interview? Kijk dan www.zuiderzeeland.nl/wandelenmetdedijkgraaf

Suggesties?

Heeft u een suggestie voor de wandeling met de dijkgraaf? Een bijzondere Zuiderzeelander of locatie? Laat het ons weten: communicatie@zuiderzeeland.nl

Harco Bergman en Hetty Klavers