Bij Waterschap Zuiderzeeland zoeken we een Adviseur Biodiversiteit. Biodiversiteit is belangrijk. Diversiteit in dieren en planten maakt het water namelijk gezonder en schoner. Biodiversiteit is bij ons waterschap een speerpunt. We willen de aanwezigheid van planten en dieren in ons water en op onze dijken en terreinen graag vergroten door een fijne leefomgeving voor ze te creëren.

| maximaal € 4722 bruto per maand bij 36 uur | 24-36 uur 

21% flexibel arbeidsvoorwaardenbudget | flexibele werktijden

Direct solliciteren op de vacature

Waar jij aan bijdraagt

Het waterwerk dat we bij het waterschap doen bij onze dijken, waterlopen, oevers, zuiveringen en gemalen willen we graag zodanig inrichten dat de biodiversiteit een impuls krijgt of wordt versterkt. Een mooie en uitdagende opgave, want zaken als klimaatverandering en ruimtelijke ontwikkelingen zorgen ervoor dat de aanwezigheid van dieren en planten afneemt. Om juist de biodiversiteit een impuls te geven zijn we op zoek naar kennis en ervaring. Zodat we al doende leren en zo biodiversiteit verankeren in ons dagelijks waterschapswerk. Jij hebt die kennis en ervaring en gaat ons helpen bij de uitvoering van de maatregelen die staan in onze Agenda Biodiversiteit. Jij bent onze ambassadeur, binnen en buiten de organisatie. Je belangrijkste taken:

 • beantwoorden van inhoudelijke vragen van collega’s die betrokken zijn bij dit onderwerp, waaronder bij beheer en onderhoud, versterking van dijken en aanleg van oevers;
 • motiveren, stimuleren en ondersteunen van collega's bij het inpassen van de ambities van biodiversiteit in hun dagelijkse werkzaamheden;
 • als schakel tussen beleid en uitvoering stimuleren van in- en externe samenwerking;
 • inventariseren welke werkprocessen en welk beleid moet worden aangepast om de biodiversiteit te vergroten en vervolgens deze werkprocessen en beleidsontwikkelingen ondersteunen;
 • betrokken zijn als adviseur bij pilots, je bent soms zelf ook trekker van een pilot;
 • verzorgen van rapportages en evaluaties van uitgevoerde maatregelen en bijsturen waar nodig;
 • informeren van het bestuur over de voortgang;
 • vertegenwoordigen van het waterschap in overleggen met andere organisaties.

Jouw profiel

Jij bent een gedreven adviseur. Je gaat voor resultaat en bedenkt liefst morgen nog een aanpak. Natuurlijk heb je kennis van biodiversiteit en weet je hoe je de biodiversiteit binnen het waterschap kunt vergroten. Met jouw enthousiasme en kennis inspireer je anderen om aan de slag te gaan. Je hebt ervaring met het organiseren van bijeenkomsten. Je vindt het leuk om oplossingen te bedenken voor knelpunten die het vergroten van de biodiversiteit in de weg staan. En houdt daarbij oog voor de belangen van de organisatie en van stakeholders. Daarnaast beschik je over:

 • minimaal hbo werk- en denkniveau;
 • ervaring met adviseren in een politieke/bestuurlijke omgeving;
 • ervaring met monitoren en evalueren zou fijn zijn;
 • goede communicatieve vaardigheden, je legt makkelijk contact en weet mensen en dossiers te verbinden.

Hier ga je werken

Werk je bij Waterschap Zuiderzeeland, dan werk je op de bodem van de vroegere Zuiderzee. In een omgeving die voortdurend verandert - maatschappelijk, wettelijk én klimatologisch. Dat maakt jouw werk en dat van je collega’s verrassend veelzijdig en behoorlijk uitdagend. Je gaat werken bij de afdeling Ontwikkeling, Advies en Regie (OAR), in het team Strategie, Duurzaamheid en Gebiedsontwikkeling. Samen werken jullie aan integrale beleidsproducten en leveren jullie een bijdrage aan complexe gebiedsprocessen. Het gaat meestal om complexe vraagstukken in een dynamische bestuurlijke omgeving. Je werkt intensief samen met veel collega’s binnen het waterschap.

Waterschapshuis

Dit krijg je ervoor terug

 • Een flexibele baan met een hoop ruimte om daar zelf invulling aan te geven. Op basis van vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Want dat is hoe we werken.
 • Je kunt rekenen op een goed salaris - afhankelijk van je ervaring maximaal € 4.722 euro bruto per maand (schaal 10, peildatum 1 juli 2022) bij 36 uur - en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.
 • Naast je salaris krijg je een individueel keuzebudget van 21% van je jaarsalaris. Dat geld kun je vrij besteden, bijvoorbeeld aan extra verlofdagen of als aanvulling op je salaris.
 • We bieden je in eerste instantie een dienstverband voor de periode van een jaar. Als we het na dat jaar nog steeds kunnen vinden samen, dan krijg je een contract tot 1 januari 2025.
 • Bij ons waterschap zijn we gewend (deels) plaats- en tijdonafhankelijk te werken. Om dat goed te kunnen doen liggen een laptop en telefoon voor je klaar. We hebben – zeker nu we veel meer vanuit huis werken – oog voor jouw fysieke en mentale gezondheid. Voor het inrichten van een ergonomische thuiswerkplek zijn (financiële) middelen beschikbaar.
 • Werken bij ons betekent vooruitdenken. Dat geldt ook voor jouw ontwikkeling. Talent, kwaliteit en ambitie staan bij ons centraal. Met aandacht voor een juiste balans tussen werken en leven. Je kunt rekenen op een persoonlijk budget voor opleiding en ontwikkeling.
 • Als je niet thuiswerkt, dan ontmoeten we elkaar in ons waterschapshuis in Lelystad. Centraal gelegen en gemakkelijk te bereiken vanuit alle hoeken van het land.
 • Omdat we duurzame mobiliteit stimuleren, vergoeden we de kosten als je reist met het openbaar vervoer (laagste tarief/tweede klasse). Kom je met eigen vervoer, dan is de reiskostenvergoeding € 0,19 per kilometer.

Enthousiast? Reageer!

Herken je jezelf in deze vacature? Dan maken we graag kennis! Laat via de solliciteerbutton je cv en motivatie achter. Liever eerst meer informatie over de functie en/of de procedure? Of een keertje vrijblijvend langskomen voor een kop koffie? Neem dan contact op met Henk de Weerd, teammanager OAR, via 06-46919916 of Jelle Bosma, afdelingsmanager Waterbeheer, via 06-12123569. De sollicitatiegesprekken worden gepland in overleg. We zijn benieuwd wat je allemaal in huis hebt. Een professioneel en objectief assessment kan daarom deel uitmaken van de procedure.

Wij Zuiderzeelanders zijn allemaal anders, we hebben een eigen talent en een unieke achtergrond. Maar er is één ding dat ons bindt en ons beweegt: water. We geloven bij Waterschap Zuiderzeeland dat de kracht van samen diversiteit is; dat we als organisatie vooruitkomen door samen te werken. We bieden iedereen gelijke kansen. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wie je liefhebt en of je wel of geen arbeidsbeperking hebt. Of je nu al bij ons werkt en solliciteert of nadenkt over een baan bij ons waterschap, uitgangspunt is dat we gaan voor de juiste collega op de juiste plek. Bij Waterschap Zuiderzeeland ben je welkom. Iedereen is uitgenodigd om te solliciteren!

Wij werken niet met wervings- en selectiebureaus voor de invulling van deze vacature.

Om jouw sollicitatie compleet te maken vragen wij jou het onderstaande formulier in te vullen:

Het formulier wordt geladen.

Wij hebben de nadrukkelijke wens om deze vacature zonder tussenkomst van een werving- en selectie-, detachering- of uitzendbureau in te vullen. Ongevraagd toegestuurde kandidaten worden dan ook niet in behandeling genomen en worden als niet verzonden beschouwd.