Bij Waterschap Zuiderzeeland zoeken we een Adviseur Waterveiligheid. In Flevoland heeft waterveiligheid een hoge prioriteit. We wonen namelijk met zo’n 400.000 mensen op de bodem van de vroegere Zuiderzee. Zonder dijken (250 kilometer in totaal) zou de provincie Flevoland niet bestaan. Waterschap Zuiderzeeland houdt de keringen in goede staat en zorgt ervoor dat ze voldoen aan de veiligheidsnormen. Zo zorgen we voor droge voeten en beschermen we bewoners, bedrijven en hun bezittingen tegen overstromingen.

| maximaal € 5602 bruto per maand bij 36 uur | 36-36 uur 

21% flexibel arbeidsvoorwaardenbudget | flexibele werktijden

Direct solliciteren op de vacature

Waar jij aan bijdraagt

Door een personele wisseling zijn we op zoek naar nieuwe kennis en ervaring binnen het team. Jij hebt die kennis en ervaring en gaat ons helpen bij de uitvoering van de maatregelen die staan in ons Waterbeheerplan en het programma Waterveiligheid. Jij bent onze ambassadeur, binnen en buiten de organisatie. Jouw bijdrage aan de zorg voor de keringen is divers. Variërend van strategische advisering tot meer beleidsuitvoerende projecten. Het is een brede afwisselende functie waar ruimte is voor eigen invulling. Jouw belangrijkste taken:

 • adviseren van het bestuur en collega’s hoe om te gaan met waterveiligheidsonderwerpen die binnen het waterschap of landelijk (zoals bij Unie van Waterschappen of het Hoogwaterbeschermingsprogramma) spelen, waarbij je het belang van het waterschap en het landelijke belang probeert te verenigen;
 • leveren van bijdrage aan bestuursrapportage, jaarverslag;
 • vormgeven van – het nog abstracte – onderwerp Zorgplicht primaire keringen, jij wordt daarvan de trekker: je organiseert een peer-review project en speelt een rol in het opstellen van de waterveiligheidsrapportage;
 • actualiseren van en zorgen voor een aangepast, eigentijds en begrijpelijk waterveiligheidsbeleid, op basis van aanbevelingen uit de evaluatie van 2022;
 • adviseren rondom inhoudelijke vragen van collega’s die verantwoordelijk zijn voor beheer en onderhoud, versterking van en projecten rondom dijken;
 • vertegenwoordigen van het waterschap in overleggen met andere organisaties;
 • stimuleren en ondersteunen van collega's bij het inpassen van de ambities vanuit biodiversiteit in hun dagelijkse werk.

Jouw profiel

Jij bent een praktisch, organiserende en gedreven adviseur. Je gaat voor resultaat en bedenkt liefst morgen nog een aanpak. Natuurlijk heb je kennis van waterveiligheid en weet je hoe je de andere beleidsterreinen en ontwikkelingen binnen het programma kunt implementeren. Met jouw enthousiasme en kennis inspireer je anderen om aan de slag te gaan. Je houdt daarbij oog voor de belangen van de organisatie en van stakeholders. Daarnaast beschik je over:

 • minimaal hbo werk- en denkniveau;
 • ervaring met adviseren in een politieke/bestuurlijke omgeving;
 • bij voorkeur minimaal 5 jaar werkervaring met het thema waterveiligheid;
 • goede communicatieve vaardigheden, je kunt goed schrijven, legt makkelijk contact en weet mensen en dossiers te verbinden.

Hier ga je werken

Werk je bij Waterschap Zuiderzeeland, dan werk je op de bodem van de vroegere Zuiderzee. In een omgeving die voortdurend verandert - maatschappelijk, wettelijk én klimatologisch. Dat maakt jouw werk en dat van je collega’s verrassend veelzijdig en behoorlijk uitdagend. Je gaat werken bij de afdeling Ontwikkeling, Advies en Regie, in het programmateam Waterveiligheid. Een klein team - twee adviseurs en vijf specialisten - met gevoel voor gezamenlijke verantwoordelijkheid: samen werken jullie aan integrale beleidsproducten en leveren jullie een bijdrage aan complexe gebiedsprocessen. Je werkt intensief samen met veel collega’s binnen het waterschap.

Waterschapshuis

Dit krijg je ervoor terug

 • Een flexibele baan met een hoop ruimte om daar zelf invulling aan te geven. Op basis van vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Want dat is hoe we werken.
 • Je kunt rekenen op een goed salaris - afhankelijk van je ervaring maximaal € 5.602,- bruto per maand (schaal 11) bij 36 uur - en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.
 • Naast je salaris krijg je een individueel keuzebudget van 21% van je jaarsalaris. Dat geld kun je vrij besteden, bijvoorbeeld aan extra verlofdagen of als aanvulling op je salaris.
 • We bieden je in eerste instantie een dienstverband voor de periode van een jaar. Als we het na dat jaar nog steeds kunnen vinden samen, dan krijg je een contract voor onbepaalde tijd.
 • Bij ons waterschap zijn we gewend (deels) plaats- en tijdonafhankelijk te werken. Om dat goed te kunnen doen liggen een laptop en telefoon voor je klaar. We hebben – zeker nu we veel meer vanuit huis werken – oog voor jouw fysieke en mentale gezondheid. Voor het inrichten van een ergonomische thuiswerkplek zijn (financiële) middelen beschikbaar.
 • Werken bij ons betekent vooruitdenken. Dat geldt ook voor jouw ontwikkeling. Talent, kwaliteit en ambitie staan bij ons centraal. Met aandacht voor een juiste balans tussen werken en leven. Je kunt rekenen op een persoonlijk budget voor opleiding en ontwikkeling.
 • Als je niet thuiswerkt, dan ontmoeten we elkaar in ons waterschapshuis in Lelystad. Centraal gelegen en gemakkelijk te bereiken vanuit alle hoeken van het land.
 • Omdat we duurzame mobiliteit stimuleren, vergoeden we de kosten als je reist met het openbaar vervoer (laagste tarief/tweede klasse). Kom je met eigen vervoer, dan is de reiskostenvergoeding € 0,21 per kilometer.

Enthousiast? Reageer!

Herken je jezelf in deze vacature? Dan maken we graag kennis! Laat via de solliciteerbutton je cv en motivatie achter. Liever eerst meer informatie over de functie en/of de procedure? Of een keertje vrijblijvend langskomen voor een kop koffie? Neem dan contact op met Martijn van den Berg, programmaleider Waterveiligheid, via 06-46 91 98 62 of Henk de Weerd, teammanager Ontwikkeling, Advies en Regie, via 06-46 91 99 16. De vacature sluit zodra we een geschikte kandidaat hebben. We zijn benieuwd wat je allemaal in huis hebt. Een professioneel en objectief assessment kan daarom deel uitmaken van de procedure.

Wij Zuiderzeelanders zijn allemaal anders, we hebben een eigen talent en een unieke achtergrond. Maar er is één ding dat ons bindt en ons beweegt: water. We geloven bij Waterschap Zuiderzeeland dat de kracht van samen diversiteit is; dat we als organisatie vooruitkomen door samen te werken. We bieden iedereen gelijke kansen. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wie je liefhebt en of je wel of geen arbeidsbeperking hebt. Of je nu al bij ons werkt en solliciteert of nadenkt over een baan bij ons waterschap, uitgangspunt is dat we gaan voor de juiste collega op de juiste plek. Bij Waterschap Zuiderzeeland ben je welkom. Iedereen is uitgenodigd om te solliciteren!

Wij werken niet met wervings- en selectiebureaus voor de invulling van deze vacature.

Om jouw sollicitatie compleet te maken vragen wij jou het onderstaande formulier in te vullen:

Het formulier wordt geladen.

Wij hebben de nadrukkelijke wens om deze vacature zonder tussenkomst van een werving- en selectie-, detachering- of uitzendbureau in te vullen. Ongevraagd toegestuurde kandidaten worden dan ook niet in behandeling genomen en worden als niet verzonden beschouwd.