Waterschap Zuiderzeeland heeft 7 juni afscheid genomen van Bert Gijsberts als lid van de Algemene Vergadering (algemeen bestuur). Zuiderzeeland is Gijsberts zeer erkentelijk voor zijn enorme inzet voor en nauwe betrokkenheid bij het waterschapswerk. Met zijn kennis, netwerk en bestuurlijke ervaring heeft Gijsberts daaraan een belangrijke bijdrage geleverd. Vanwege gezondheidsredenen was Gijsberts al enige tijd afwezig en werd hij tijdelijk vervangen door Hans Marsé. Deze tijdelijke vervanging is nu omgezet naar een definitieve installatie van Hans Marsé als lid van de Algemene Vergadering van Waterschap Zuiderzeeland.

Verbinder, bestuurder en een échte Flevolander

Geboren en getogen in Flevoland, heeft ondernemer Bert Gijsberts een zeer belangrijke bijdrage geleverd aan de publieke zaak als bestuurder. Van MKB Nederland, VNONCW, gedeputeerde en lid van Provinciale Staten tot aan bestuurslid bij Zuiderzeeland, kortom te veel om op te noemen. Dijkgraaf Hetty Klavers, voorzitter van de Algemene Vergadering: “Het is heel spijtig dat we afscheid moeten nemen van Bert Gijsberts als lid van onze Algemene Vergadering. Bert is een kleurrijke bestuurder, die zich vele jaren heeft ingezet voor de publieke zaak. Ook het waterschap diende hij enthousiast, gedreven, met humor en altijd oog voor verschillende belangen. Dankbaar voor zijn inzet, gaan we hem missen.”

Installatie Hans Marsé als bestuurslid namens Bedrijfsgebouwd

Hans Marsé is door de Kamer van Koophandel voorgedragen om de ontstane vacature voor de geborgde zetel van Bedrijfsgebouwd in te vullen. Marsé heeft in de periode van 26 oktober 2021 tot en met 7 juni 2022 Bert Gijsberts al tijdelijk vervangen. Dat is nu omgezet naar een definitieve installatie als lid van de Algemene Vergadering van Waterschap Zuiderzeeland. Marsé is sinds 1989 eigenaar van technisch installatiebedrijf Breedveld & Schröder. Nu een familiebedrijf, waar zijn zoon sinds een aantal jaren aan het roer staat. Marsé is een ondernemer met aandacht voor de lokale samenwerking en economie. Daarnaast zet hij zich in voor een betere verbinding tussen technisch onderwijs en bedrijven in Flevoland.