Waterschap Zuiderzeeland is op zoek naar een stagiair (of een groep stagiairs) Integrale Veiligheidskunde die het team Watertoezicht komt versterken voor 4 tot 6 maanden.

| maximaal € 498.75 bruto per maand bij 36 uur | 32-36 uur 

21% flexibel arbeidsvoorwaardenbudget | flexibele werktijden

Direct solliciteren op de vacature

Waar jij aan bijdraagt

Het team Watertoezicht van onze organisatie bewaakt de waterkwaliteit en -veiligheid in ons werkgebied. Naast reguliere toezicht en handhaving hebben wij ook een 24/7 dienst (wachtdienst). Via de meldkamer krijgen wij incidenten door die de waterkwaliteit ernstig kunnen beïnvloeden. Denk hierbij aan brand waarbij bluswater moet worden afgevoerd in onze wateren of voertuigen die in het water terecht komen en zorgen voor vervuiling. Wij spelen hier als waterschap een belangrijke rol in.
Het team Watertoezicht moet voor de toekomst keuzes maken over de omvang en inrichting van onze wachtdienst. Tegelijkertijd wordt het aantal mensen dat de wachtdienst kan en/of wil draaien kleiner. Jij gaat onderzoeken hoe wij in de toekomst de verantwoordelijkheid over de wachtdienst het best kunnen regelen. Hierbij onderzoek je onder andere de volgende zaken:

 • Zijn de competenties voor toezicht en handhaving dezelfde als voor bestrijding van calamiteiten?
 • Hoe groot zou het team moeten zijn om een gevoel van comfort en eigen veiligheid te behouden en hoe sluiten we risico’s van overbelasting uit?
 • Moeten alle activiteiten daadwerkelijk door ons worden uitgevoerd of kunnen we zaken ook extern uitbesteden?
 • Wat is er geregeld op gebied van wet- en regelgeving rondom inzetbaarheid (arbeidstijden)?
 • Kan er ook een koppeling worden gelegd met de wachtdienst zoals die bij andere teams wordt gedraaid?
 • Hoe hebben andere waterschappen de calamiteitendienst ingericht?
 Dit alles vraagt om een analyse van de aanpak, de verantwoordelijkheden, richting een advies met verbeterpunten. We helpen je graag bij het opstellen van een mooie onderzoeksvraag!

Jouw profiel

Jij bent een vierdejaars student Integrale Veiligheidskunde (of een vergelijkbare opleiding) en je staat op het punt om jouw kennis in de praktijk te brengen (deze opdracht kan ook in groepsverband worden opgepakt). Natuurlijk heb jij naast jouw studie al wel bijbanen gehad of tijdens je studie samengewerkt in groepen, dus weet je op welke manier jij verschil maakt in een team. Je houdt ervan om hard te werken, hebt zin om vaardigheden te leren die je nog niet hebt ontwikkeld en om nog sterker te worden in waar je al goed in bent. Je stelt hoge eisen aan jouw werk, durft te zeggen wat je opvalt en relativeert met humor. Je komt om te leren, maar ook om met ons mee te denken hoe het nog beter kan. Je bent bij voorkeur 32-36 uur per week beschikbaar vanaf september 2023. We zijn flexibel en staan open voor andere startdata.

Hier ga je werken

Werk je bij Waterschap Zuiderzeeland, dan werk je op de bodem van de vroegere Zuiderzee. In een omgeving die voortdurend verandert - maatschappelijk, wettelijk én klimatologisch. Dat maakt ons werk verrassend veelzijdig en behoorlijk uitdagend. Jij zult onderdeel uitmaken van team Watertoezicht: een enthousiast team van 18 collega’s met verschillende aandachtsgebieden, maar met één doel: zorg voor veilig en schoon water.
 

Waterschapshuis

Dit krijg je ervoor terug

 • Een vergoeding van € 498,75 bruto per maand (o.b.v. 36 uur).
 • De mogelijkheid om mee te werken in het team (in overleg)
 • Voldoende ruimte om aan je stageverslag of stageopdracht te werken.
 • Een team met veel ervaring en kennis waar je op kunt terugvallen.
 • Een flexibele stage. Bij ons werk je op een flexplek in ons moderne en energieneutrale kantoor, dat ook goed met openbaar vervoer te bereiken is. Of ergens anders. Want we werken onafhankelijk van plaats en ongebonden aan tijd. 
 • Een goede balans tussen werken, studeren en leven. Daar helpen we je graag mee.
 • Vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Want dat is hoe we werken.

Enthousiast? Reageer!

We maken graag kennis met je! Laat via de solliciteerbutton je cv en motivatie achter. Liever eerst meer informatie over de opdracht? Of een keertje vrijblijvend langskomen voor een kop koffie? Neem dan contact op met Anja Rombout via: 06 27190165 of a.rombout@zuiderzeeland.nl.

Om jouw sollicitatie compleet te maken vragen wij jou het onderstaande formulier in te vullen:

Het formulier wordt geladen.