In 't Bovenwater in Lelystad is blauwalg gevonden. Omgevingsdienst Flevoland en Gooi & Vechtstreek (OFGV) heeft daarom een negatief zwemadvies uitgebracht. Blauwalgen zijn bacteriën die eruit zien als een soort wier en een olieachtige drijflaag op het water vormen. Ze komen vooral voor in zoet, stilstaand water en kunnen ontstaan bij warm weer. 

Negatief zwemadvies

Het is niet verstandig om in 't Bovenwater in te gaan (spelen of zwemmen). Dit geldt ook voor honden. Blauwalgen kunnen maag- en darmklachten geven of huidirritatie veroorzaken wanneer je er mee in contact komt. 

Veilig zwemmen

Wilt u veilig zwemmen? Check de website www.zwemwater.nl voor alle officiële zwemlocaties. Houd hierbij rekening met de geldende corona-maatregelen, zie hiervoor de website van Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek

Contact

Wij houden u via onze website en social media op de hoogte. Als u overlast door blauwalg ervaart, dan kunt u dit digitaal via een meldingsformulier of telefonisch melden bij Waterschap Zuiderzeeland, telefoonnummer 0320 274 911. Ook als u vragen heeft dan kunt u contact opnemen met onze receptie 0320 274 911.

Meer informatie over blauwalg vindt u op deze pagina.