Bij Waterschap Zuiderzeeland beheren we dijken, watergangen, gemalen en waterzuiveringen. Daarbij zijn informatie en digitale technologie onmisbaar. De wereld van de digitale dienstverlening is volop in ontwikkeling; er komen grote uitdagingen op ons af. We zoeken een Chief Information Security Officer (CISO) die ons helpt onze grootste waterschat te beveiligen. Een belangrijke taak, want het waterschap én de maatschappij kunnen niet zonder onze schat aan informatie.

| maximaal € 5340 bruto per maand bij 36 uur | 36- uur 

21% flexibel arbeidsvoorwaardenbudget | flexibele werktijden

Direct solliciteren op de vacature

Waar jij aan bijdraagt

Als CISO help je het waterschap een solide en veilige informatie-entiteit te zijn. Op basis van onze Informatiestrategie 2021-2025 – waarin we hebben afgesproken data gedreven werken breder toe te passen – maak jij een (meerjarig) informatiebeveiligingsbeleid. Jij bent verantwoordelijk voor:

 • organiseren van informatiebeveiliging van de organisatie volgens behoeften, risicobereidheid, trends en dreigingsbeeld;
 • inrichten van de informatiebeveiligingsorganisatie, in afstemming met de CIO: je bepaalt welke middelen daarvoor nodig zijn, regelt de inzet hiervan op concrete IV-maatregelen en borgt dat de informatiebeveiliging van Zuiderzeeland voldoet aan het normenkader IEC 62443 en de BIO en het landelijk vastgestelde beveiligingsniveau voor de waterschappen;
 • verbinden van behoeften van stakeholders uit de business met de capaciteiten van architecten, adviseurs, innovatiemanager, project portfoliomanager en projectleiders. Je hebt hierbij een sturende en bewakende rol; jij bent de betrouwbare expert en inspiratiebron.

Jouw profiel

Nieuwe ontwikkelingen en trends volg jij op de voet, je zet ze om naar kansen en toepassingen voor Zuiderzeeland. Je hebt kennis van bedrijfsprocessen, risicomanagement en business continuity planning. Omdat je een netwerker en verbinder bent, zijn belangen van stakeholders voor jou geen geheim. Je kunt motiveren en hebt overtuigingskracht. Je hebt een visie, bent gestructureerd en proactief, werkt graag projectmatig en bent analytisch ingesteld. Je beschikt daarnaast over:

 • hbo+ of wo werk- en denkniveau. Bijvoorbeeld HBO Criminologie and Security of IT aangevuld met CISSP of CCISO, of bereid deze te behalen;
 • ruime ervaring (minimaal 5 jaar) met wet- en regelgeving op het gebied van informatiebeveiliging en privacy (gegevensbescherming);
 • uitstekende communicatieve vaardigheden, als geen ander kun jij de vertaalslag van vaktaal naar de praktijk en bestuur maken;
 • waterschaps- of overheidservaring is fijn, maar niet perse nodig.

Hier ga je werken

Werk je bij Waterschap Zuiderzeeland, dan werk je op de bodem van de vroegere Zuiderzee. In een omgeving die voortdurend verandert - maatschappelijk, wettelijk én klimatologisch. Dat maakt jouw werk en dat van je collega’s verrassend veelzijdig en behoorlijk uitdagend. Je gaat werken in het gedreven en vakkundige 15-koppige team Informatie-, Proces- en Projectmanagement (IPP), onderdeel van de afdeling Informatie. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor privacy en security, architectuur, beleid en borging, project- en programmanagement en informatiebeheer. Je legt verantwoording af aan de CIO (afdelingsmanager Informatie) en directie/bestuur. Je kunt rekenen op volop ruimte voor je eigen ontwikkeling. Binnen Waterschap Zuiderzeeland, maar óók in regionale en landelijke samenwerking met bijvoorbeeld Het Waterschapshuis.

Waterschapshuis

Dit krijg je ervoor terug

 • Een flexibele baan met een hoop ruimte om daar zelf invulling aan te geven. Op basis van vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Want dat is hoe we werken.
 • Je kunt rekenen op een goed salaris - afhankelijk van je ervaring maximaal € 5.340 per maand (schaal 11) bij 36 uur - en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals pensioenopbouw en collectiviteitskortingen.
 • Naast je salaris krijg je een individueel keuzebudget van 21% van je jaarsalaris. Dat geld kun je vrij besteden, bijvoorbeeld aan extra verlofdagen of als aanvulling op je salaris.
 • We bieden je in eerste instantie een dienstverband voor de periode van een jaar. Als we het na dat jaar nog steeds kunnen vinden samen, dan krijg je een contract voor onbepaalde tijd.
 • Bij ons waterschap zijn we gewend (deels) plaats- en tijdonafhankelijk te werken. Om dat goed te kunnen doen liggen een laptop en telefoon voor je klaar. We hebben – zeker nu we veel meer vanuit huis werken – oog voor jouw fysieke en mentale gezondheid. Voor het inrichten van een ergonomische thuiswerkplek zijn (financiële) middelen beschikbaar.
 • Werken bij ons betekent vooruitdenken. Dat geldt ook voor jouw ontwikkeling. Talent, kwaliteit en ambitie staan bij ons centraal. Met aandacht voor een juiste balans tussen werken en leven. Je kunt rekenen op een persoonlijk budget voor opleiding en ontwikkeling.
 • Als je niet thuiswerkt, dan ontmoeten we elkaar in ons waterschapshuis in Lelystad. Centraal gelegen en gemakkelijk te bereiken vanuit alle hoeken van het land.
 • Omdat we duurzame mobiliteit stimuleren, vergoeden we de kosten als je reist met het openbaar vervoer (laagste tarief/tweede klasse). Kom je met eigen vervoer, dan is de reiskostenvergoeding € 0,19 per kilometer.

Enthousiast? Reageer!

  Herken je jezelf in deze vacature? Dan maken we graag kennis! Laat via de solliciteerbutton je cv en motivatie achter. Dat kan tot en met 28 augustus 2022. Liever eerst meer informatie over de functie en/of de procedure? Neem dan contact op met Jan Boeije, afdelingsmanager Informatie, via 06-27 19 61 92. De sollicitatiegesprekken zijn op 7 september 2022.

  Wij Zuiderzeelanders zijn allemaal anders, we hebben een eigen talent en een unieke achtergrond. Maar er is één ding dat ons bindt en ons beweegt: water. We geloven bij Waterschap Zuiderzeeland dat de kracht van samen diversiteit is; dat we als organisatie vooruitkomen door samen te werken. We bieden iedereen gelijke kansen. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wie je liefhebt en of je wel of geen arbeidsbeperking hebt. Of je nu al bij ons werkt en solliciteert of nadenkt over een baan bij ons waterschap, uitgangspunt is dat we gaan voor de juiste collega op de juiste plek. Bij Waterschap Zuiderzeeland ben je welkom. Iedereen is uitgenodigd om te solliciteren!

  Wij werken niet met wervings- en selectiebureaus voor de invulling van deze vacature.

  Om jouw sollicitatie compleet te maken vragen wij jou het onderstaande formulier in te vullen:

  Het formulier wordt geladen.

  Wij hebben de nadrukkelijke wens om deze vacature zonder tussenkomst van een werving- en selectie-, detachering- of uitzendbureau in te vullen. Ongevraagd toegestuurde kandidaten worden dan ook niet in behandeling genomen en worden als niet verzonden beschouwd.