Veel regen en windstoten van rond de 75 kilometer per uur: met Storm Henk in aantocht nemen wij de nodige voorzorgsmaatregelen. Het waterpeil in het IJsselmeer staat hoog, maar er is geen dijkwacht nodig. We houden wel het waterpeil in het Kadoelermeer extra goed in de gaten.

We zijn zorgvuldig voorbereid op elke storm

Onze dijken kunnen tegen een stootje. Door ze goed te onderhouden, zijn ze veilig en duurzaam. Daarnaast houden wij de weersvoorspellingen nauwlettend in de gaten, in samenwerking met het KNMI Watermanagementcentrum Nederland. Op basis van die informatie en de informatie van onze medewerkers in het gebied bepalen we welke maatregelen er nodig zijn. Ondanks dat er code geel is aangekondigd, is dijkwacht niet nodig.

Extra alert op waterpeil Kadoelermeer

Als het waterpeil in het Kadoelermeer en het Zwartemeer stijgt tot 90 centimeter boven NAP, dan sluiten wij de Kadoelerkeersluis. Op dit moment is het waterpeil op het IJsselmeer bijna 80 centimeter hoger dan normaal. Op het Kadoelermeer is het waterpeil op dit moment 51 centimeter. We verwachten niet dat het waterpeil dichtbij de kritieke waterstand van 90 centimeter boven NAP komt. 

Blijf op de hoogte

Als er iets verandert, dan melden we dat op onze social media-kanalen. Volg ons daar dus voor updates.