Op zaterdag 18 september 2021 doet Waterschap Zuiderzeeland mee aan de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. Op de World Cleanup Day trekken duizenden deelnemers het hele land in om te helpen lokale zwerfvuil op te ruimen. Daarvoor kunnen we ook uw hulp gebruiken! 

Het doel van het jaarlijkse evenement is om vrijwilligers uit alle delen van het land te laten deelnemen aan het verwijderen van afval via opruimacties. Of het nu gaat om een grote georganiseerde opruimactie, een kleine buurtinspanning of zelfs maar een individuele opruimactie, alle deelnemers maken het verschil! World Cleanup Day moedigt mensen aan om zich aan te melden en hun stad of dorp veilig op te ruimen. Zo houden we gezamenlijk de stedelijke, landelijke en openbare ruimtes van ons mooie land vrij van zwerfvuil en afval. 

Deelnemen

Doet u ook mee aan de World Cleanup Day? Meldt u dan aan op de website van de World Cleanup Day 2021.  

Sluit u aan bij een bestaande actie 

Op de website (kaart) van World Cleanup Day zijn verschillende opruimacties te vinden. Ook is het mogelijk om u aan te sluiten bij de groep vrijwilligers van 'Supporter Lelystad Schoon'. Meer informatie is te vinden op de website van Lelystad Schoon

Samen maken we het verschil 

Elk jaar worden er op World Cleanup Day gigantische hoeveelheden afval uit het milieu gehaald. Vorig jaar is er in de 24 tijdzones tussen Nieuw-Zeeland en Hawaii door 20 miljoen vrijwilligers opgeruimd. Een ongekend succes! De (plastic)vervuiling staat wereldwijd hoog op de agenda en dat is helaas nodig; de productie van plastic neemt nog elk jaar toe en daarvan belandt een aanzienlijk deel in onze rivieren en zeeën.