JongNLingenieurs, de jongerenvereniging binnen Koninklijke NLingenieurs (de Nederlandse branchevereniging van advies-, management- en ingenieursbureaus) organiseert dit jaar weer de Doe&Durf competitie. Elk jaar heeft de competitie een ander thema. Dit jaar is dat: Leven met water; met welke oplossing kom jij?

Doe&Durf is dé prestigieuze prijs voor jonge ingenieurs gericht op innovatie en zichtbaarheid.

Wereldwijd bedenken ingenieurs de meest innovatieve oplossingen die van groot belang zijn voor onze samenleving. Doe&Durf is dé competitie waarin jonge ingenieurs de kans krijgen om grenzeloos te denken. Zíj hebben de ideeën en Jong NL Ingenieurs biedt hen het podium om ze met de ingenieursbranche te delen. De ingenieurs worden uitgedaagd om in teamverband een geniaal idee te bedenken voor een vooraf bepaald thema. Van pitch tot product; zij worden geholpen om hun innovatieve oplossingen verder te ontwikkelen. Daarvoor wordt er een tweetal workshops georganiseerd.

Leven met water; met welke oplossing kom jij?


Dat is het thema van 2020. Van oudsher is Nederland een land dat strijdt tegen het water. Tegelijkertijd begint waterzekerheid tijdens de warme en droge zomers een steeds groter probleem te worden. Kortom, we moeten ons land aanpassen van de strijd tegen het water naar het goed en efficiënt omgaan met water. Met de overgang naar het efficiënt omgaan met water komen wellicht de gebieden rondom de dijken er in de toekomst anders uit te zien. Of ontdekken we misschien nieuwe zuiveringstechnieken waardoor onze waterkwaliteit verbetert en gaan we nog efficiënter om met water in materialen en gebouwen. Met welke oplossing kom jij? Er zijn vrijwel geen kaders binnen de opdracht, zodat de ingenieurs een grote stap buiten hun comfortzone kunnen zetten.
 

De genomineerden voor de juryprijs presenteren hun idee op 19 november 2020.


Die middag vindt het digitale congres ‘De Ingenieuze Stad’ plaats. Acht teams hebben zich aangemeld voor de competitie.  Dijkgraaf Hetty Klavers van Waterschap Zuiderzeeland zit samen met Carla Moonen (Voorzitter Koninklijke NLingenieurs)  en Jan-Willem Wesselink (Programmamanager Future City Foundation) in de jury.
Door mee te doen aan deze competitie krijgen de ingenieurs de kans om hun bedrijf maar ook de hele ingenieursbranche op de kaart te zetten.  

 

Ingenieurs zijn altijd nodig bij een waterschap! 


Zo werken er bij Waterschap Zuiderzeeland verschillende ingenieurs met veel doe en durf! We stellen er graag een aantal voor.