Bij Waterschap Zuiderzeeland zoeken we een Energiemanager. De komende jaren staat het waterschap voor de uitdaging om aan de slag te gaan met de nieuwe energiestrategie. Energie, duurzaamheid, klimaat en werken aan een fossielvrije toekomst staan daarin centraal. De Energiemanager gaat ons helpen om de uitvoering van de strategie te coördineren en zo onze ambities waar te maken.

Lelystad | maximaal € 6041 bruto per maand bij 36 uur | 36-36 uur 

21% flexibel arbeidsvoorwaardenbudget | flexibele werktijden

Direct solliciteren op de vacature

Waar jij aan bijdraagt

Jij bent de specialist op het gebied van energie en onze nieuwe energiestrategie die door ons bestuur is vastgesteld. De energiestrategie levert een bijdrage aan de klimaataanpak door de uitstoot van CO2 te verminderen door energieverbruik. Samen met jouw collega’s ben jij het middelpunt van de strategische koers op het gebied van energie. Als trekker van het specialistenteam Energie ben je verantwoordelijk voor:

 • de realisatie van de doelen die zijn beschreven in de vastgestelde energiestrategie;
 • het opstellen en uitvoeren van (energie)jaarplannen en de PDCA-cyclus toepassen;
 • het functioneel aansturen van de specialistengroep en de samenwerking tussen de verschillende afdelingen binnen ons waterschap;
 • het beoordelen van bestuurlijke voorstellen en ondersteunen van bestuurlijke processen.

Jouw profiel

Je bent een netwerker, kunt goed samenwerken en je beseft dat samen optrekken een belangrijke voorwaarde is om doelstellingen te behalen. Jij gaat voor resultaat en weet anderen te enthousiasmeren met je mee te doen. Jij beschikt over strategisch denkvermogen en je kunt strategie koppelen aan operatie en visa versa. Mensen zowel binnen als buiten Zuiderzeeland – op alle (politiek bestuurlijke) niveaus - weten wat ze aan je hebben, je bent duidelijk en verliest onze doelstellingen daarbij nooit uit het oog. Communicatief ben je vaardig. Je bent flexibel; je schakelt makkelijk tussen verschillende werkzaamheden en niveaus en houdt ook in onverwachte situaties het hoofd koel. Je beschikt over een zakelijke instelling en commercieel inzicht. Je beschikt daarnaast over:

 • een hbo+ of wo-opleiding op het gebied van energie en/of techniek;
 • ervaring (of affiniteit) met werken in het bestuurlijke domein, zowel inhoudelijk als op juridisch en financieel gebied;
 • minimaal 3 jaar ervaring met functionele aansturing van een team;
 • minimaal 3 jaar ervaring met projectmanagement binnen een technische omgeving.

Hier ga je werken

Werk je bij Waterschap Zuiderzeeland, dan werk je op de bodem van de vroegere Zuiderzee. In een omgeving die voortdurend verandert - maatschappelijk, wettelijk én klimatologisch. Dat maakt jouw werk en dat van je collega’s verrassend veelzijdig en behoorlijk uitdagend. Je gaat werken bij het team Planmatig Beheer van de afdeling Zuiveringen & Gemalen. Een van dé afdelingen waar het allemaal om draait binnen ons waterschap; waar we het afvalwater in Flevoland zuiveren en er voor zorgen dat de polder droog blijft. Naast het team Planmatig Beheer ben jij ook trekker van de specialistengroep Energie. Dat is een groep collega’s van verschillende afdelingen die zorgen voor een integrale aanpak van de energiestrategie. 

Waterschapshuis

Dit krijg je ervoor terug

 • Een flexibele baan met een hoop ruimte om daar zelf invulling aan te geven. Op basis van vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Want dat is hoe we werken. 
 • Je kunt rekenen op een goed salaris - afhankelijk van je ervaring maximaal
  € 6.041 bruto per maand (schaal 12) bij 36 uur - en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.
 • Naast je salaris krijg je een individueel keuzebudget van 21% van je jaarsalaris. Dat geld kun je vrij besteden, bijvoorbeeld aan extra verlofdagen of als aanvulling op je salaris.
 • We bieden je in eerste instantie een dienstverband voor de periode van een jaar. Als we het na dat jaar nog steeds kunnen vinden samen, dan krijg je een contract voor onbepaalde tijd.
 • Bij ons waterschap zijn we gewend (deels) plaats- en tijdonafhankelijk te werken. Om dat goed te kunnen doen liggen een laptop en telefoon voor je klaar. We hebben – zeker nu we veel meer vanuit huis werken – oog voor jouw fysieke en mentale gezondheid. Voor het inrichten van een ergonomische thuiswerkplek zijn (financiële) middelen beschikbaar.
 • Werken bij ons betekent vooruitdenken. Dat geldt ook voor jouw ontwikkeling. Talent, kwaliteit en ambitie staan bij ons centraal. Met aandacht voor een juiste balans tussen werken en leven. Je kunt rekenen op een persoonlijk budget voor opleiding en ontwikkeling.
 • Als je niet thuiswerkt, dan ontmoeten we elkaar in ons waterschapshuis in Lelystad. Centraal gelegen en gemakkelijk te bereiken vanuit alle hoeken van het land.
 • Omdat we duurzame mobiliteit stimuleren, vergoeden we de kosten als je reist met het openbaar vervoer (laagste tarief/tweede klasse). Kom je met eigen vervoer, dan is de reiskostenvergoeding 0,19 cent per kilometer.

Enthousiast? Reageer!

  Herken je jezelf in deze vacature? Dan maken we graag kennis! Laat via de solliciteerbutton je cv en motivatie achter. Dat kan tot 3 juli 2022. Liever eerst meer informatie over de functie en/of de procedure? Of een keertje vrijblijvend langskomen voor een kop koffie? Neem dan contact op met Martin Oordt, afdelingsmanager Zuiveringen & Gemalen, via 06-11324056 of m.oordt@zuiderzeeland.nl. De sollicitatiegesprekken zijn op 11 of 12 juli 2022. Mocht dit in verband met de zomervakantie lastig zijn, laat het ons dan weten in je sollicitatiebrief.

  Wij Zuiderzeelanders zijn allemaal anders, we hebben een eigen talent en een unieke achtergrond. Maar er is één ding dat ons bindt en ons beweegt: water. We geloven bij Waterschap Zuiderzeeland dat de kracht van samen diversiteit is; dat we als organisatie vooruitkomen door samen te werken. We bieden iedereen gelijke kansen. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wie je liefhebt en of je wel of geen arbeidsbeperking hebt. Of je nu al bij ons werkt en solliciteert of nadenkt over een baan bij ons waterschap, uitgangspunt is dat we gaan voor de juiste collega op de juiste plek. Bij Waterschap Zuiderzeeland ben je welkom. Iedereen is uitgenodigd om te solliciteren!

  Wij werken niet met wervings- en selectiebureaus voor de invulling van deze vacature. 

  Om jouw sollicitatie compleet te maken vragen wij jou het onderstaande formulier in te vullen:

  Het formulier wordt geladen.

  Wij hebben de nadrukkelijke wens om deze vacature zonder tussenkomst van een werving- en selectie-, detachering- of uitzendbureau in te vullen. Ongevraagd toegestuurde kandidaten worden dan ook niet in behandeling genomen en worden als niet verzonden beschouwd.