In ‘Even peilen…’ beantwoorden we steeds een watergerelateerde vraag van inwoners uit de regio – jullie, dus. In deze tweede aflevering gaan we samen met Rasha op bezoek bij Henry, Technicus op de afvalwaterzuiveringsinstallatie bij Waterschap Zuiderzeeland. Henry weet alles over het proces rondom het zuiveren van afvalwater. Hij vertelt ons van alles over wat je wel én niet door mag spoelen. Ook laat Henry ons zijn meest bijzondere wc-vondsten zien! Kijk je mee?

Heb jij een vraag aan ons? Stuur dan een mail naar: webredactie@zuiderzeeland.nl

Meer weten?

 • Afvalwaterzuiveringsinstallaties

  In ons werkgebied staan 5 afvalwaterzuiveringsinstallaties  (AWZI’s). Die verwerken ons afvalwater, dat via onze afvoerputjes, gootstenen en wc’s het riool ingaat.

  Afvalwaterzuiveringsinstallatie in Lelystad
 • Houd het zuiver

  Word ook een zuivere doorspoeler! Dagelijks spoelen we per persoon zo’n 35 liter water door de wc of het afvoerputje. Maar helaas spoelen we ook dingen door die niet in de wc thuishoren. Zoals vochtige doekjes, maandverband, tampons en condooms. Uit publieksonderzoek van de waterschappen blijkt dat bijna 4 op de 10 Nederlanders dit doet. Wilt u het graag goed doen, maar weet u niet precies hoe? Lees dan verder, want wij leggen het graag uit.

  Meisje met wc-rol
 • Even Peilen ... in Marknesse - bij inwoner Ton

  Wist je dat Flevoland eigenlijk één grote badkuip is? Ton uit Marknesse heeft een Bed & Breakfast onder zeeniveau. Hij heeft hier een vraag over aan het waterschap.