De gezonken zeilboot in de Ruttense Vaart in Rutten is weg. Op Woensdag 4 augustus 2021 heeft Waterschap Zuiderzeeland de boot met behulp van een hijskraan uit het water gevist en afgevoerd. Het water is gelukkig niet vervuild geraakt. De steiger bij de Ruttense Vaart is weer vrij voor het afmeren van een andere boot.

De eigenaar van de boot is spoorloos

Waterschap Zuiderzeeland is eigenaar van de vaart. Om de kosten bij de eigenaar van de boot neer te leggen, hebben we gebruik gemaakt van de Wrakkenwet. Volgens deze wet mag de beheerder van een vaarwater de kosten van de wrakopruiming bij de eigenaar van de boot neerleggen. Meerdere berichten bij de boot, op social media en in de huis-aan-huiskrant heeft helaas geen naam van de eigenaar opgeleverd.

Het ruimen van de boot was nog een lastige klus

De boot lag voor een groot deel onder water. Hierdoor was het lastig om de boot goed aan de hijskettingen van de hijskraan te maken. Gelukkig was een nat pak niet nodig. Een medewerker van team Watertoezicht kon met zijn waadpak in het water om de kettingen te bevestigen. Een hijskraan takelde de boot uit het water. Daarna is de boot op een vrachtwagen met dieplader naar een sloopbedrijf afgevoerd.