Op 15 maart 2023 bepaalt u mee over de toekomst van ons water. Dan kunt u namelijk uw stem uitbrengen voor de waterschapsverkiezingen. Iedereen van 18 jaar of ouder en die woont in het werkgebied van Waterschap Zuiderzeeland mag stemmen voor een nieuw waterschapsbestuur, vergelijkbaar met de gemeenteraad.

Misschien stemt u voor het eerst? Of weet u niet meer precies hoe het in zijn werk gaat? Om te zorgen dat u uw steentje bij kan dragen, zetten wij een paar tips op een rij om u optimaal voor te bereiden op het stemmen!  
  

Ga naar MijnStem.nl 

Standpunten van politieke partijen verschillen. Om erachter te komen welke partijen er zijn, welke plannen zij hebben én welke partij het beste bij u past gaat u naar MijnStem.nl(externe link) (beschikbaar vanaf 6 februari). Hier vindt u achtergrondinformatie en kunt u alle partijen met elkaar vergelijken.  

Zoek uit waar u kunt stemmen 

Wilt u weten waar u kunt stemmen in de buurt van uw huis, werk of school? Kijk dan op de website van je gemeente!

Neem uw stempas en geldig legitimatiebewijs mee  

In de aanloop naar de verkiezingen krijgt u uw stempas via de post toegestuurd. Neem deze samen met een geldig legitimatiebewijs mee naar het stembureau. Dit kan een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs zijn. Bent u zelf niet in de gelegenheid om te stemmen door ziekte, werk of vakantie? Lees dan ‘hier’ hoe u iemand anders machtigt om voor u te stemmen. 

Vragen?

Voor meer informatie en vragen kunt u contact opnemen via verkiezingen2023@zuiderzeeland.nl of via 0320 274 911.