Bij Waterschap Zuiderzeeland zoeken we een Informatiemanager die ons gaat helpen bij het slaan van de brug tussen de business en de afdeling Informatie. Bij ons waterschap staan we voor duurzame ontwikkeling en beheer van ons regionale water. Daarbij kunnen we niet zonder informatie en digitale technologie. De wereld van de digitale dienstverlening is volop in ontwikkeling. Nieuwe mogelijkheden veranderen ons dagelijks werk voortdurend. Flinke uitdagingen dus voor informatie en digitalisering.

| maximaal € 5340 bruto per maand bij 36 uur | 28-36 uur 

21% flexibel arbeidsvoorwaardenbudget | flexibele werktijden

Direct solliciteren op de vacature

Waar jij aan bijdraagt

Informatie is onze waterschat. Als het gaat om ons eigen werk, maar het biedt ook toegevoegde waarde aan de maatschappij. Bij Zuiderzeeland zetten we deze schat aan informatie slim in om onze bestuurlijke ambities te realiseren. Ook in de digitale wereld. We organiseren ons als een solide en veilige informatie-entiteit. En willen daarvoor de mogelijkheden van datagedreven werken breder toepassen in onze organisatie. Dat is in een notendop de Informatiestrategie 2021-2025 van Waterschap Zuiderzeeland. Jij gaat ons helpen die te realiseren. Jouw belangrijkste taken:

 • adviseren over strategische vraagstukken op het gebied van informatisering en automatisering en deze vertalen naar tactisch niveau;
 • maken van verbinding tussen het informatiebeleid en ondersteunende systemen door het (mede)ontwikkelen van beleid, jaarplan, informatiearchitectuur en stuurinformatie waardoor informatiestromen goed aansluiten op de steeds veranderende processen;
 • omzetten van complexe vraagstukken in concrete, breed gedragen en uitvoerbare oplossingen, in samenwerking en in gesprek met de lijnorganisatie;
 • analyseren van knelpunten en behoeften in de informatievoorziening en deze vertalen naar bruikbare oplossingen;
 • bouwen en onderhoud van een efficiënt relatienetwerk binnen de waterschapsector, de overheid en de IT-wereld;
 • deelnemen aan regionale en landelijke overleggen en projecten, namens ons waterschap ben je contactpersoon voor de landelijke samenwerkingsorganisatie Het Waterschapshuis (hWh).

Jouw profiel

Als echte netwerker houd je op verschillende niveaus binnen de business contact met teammanagers, programmaleiders en portefeuillehouder. Je vindt het leuk om op meerdere borden te schaken, de business en de politieke omgeving te snappen en met verschillende mensen in diverse projecten en programma’s samen te werken aan het behalen van resultaten. Je hebt een visie, bent gestructureerd en proactief, werkt graag projectmatig en bent analytisch ingesteld. Je houdt ervan dingen strak te plannen en organiseren Het creëren van draagvlak bij de implementatie van nieuwe/gewijzigde informatievoorzieningen is iets dat je niet vergeet. Je bent een verbinder en hebt overtuigingskracht. Je maakt de vertaalslag tussen lijnorganisatie en IT en houdt rekening met wet- en regelgeving, beleid en informatiebeveiliging. Je verbindt de behoeften van stakeholders uit de business met de capaciteiten van architecten, adviseurs, project portfoliomanager, projectleiders en innovatiemanager. Je hebt hierbij een sturende en bewakende rol, jij bent de betrouwbare expert en inspiratiebron. Nieuwe ontwikkelingen en trends volg jij op de voet, je zet ze om naar kansen en toepassingen voor Zuiderzeeland. Daarnaast beschik je over:

 • hbo+ of wo werk- en denkniveau, bij voorkeur op het gebied van bedrijfskundige informatica;
 • kennis van het vakgebied informatie- en procesmanagement, kennis van ICT en GIS;
 • kennis van en ervaring met de omslag naar een datagedreven organisatie zou fijn zijn;
 • uitstekende communicatieve vaardigheden, als geen ander kun jij de vertaalslag van vaktaal naar de praktijk en het bestuur maken;
 • ervaring bij waterschap of andere overheid is fijn, maar geen harde eis.

Hier ga je werken

Werk je bij Waterschap Zuiderzeeland, dan werk je op de bodem van de vroegere Zuiderzee. In een omgeving die voortdurend verandert - maatschappelijk, wettelijk én klimatologisch. Dat maakt jouw werk en dat van je collega’s verrassend veelzijdig en behoorlijk uitdagend. Je gaat werken in het gedreven en vakkundige 15-koppige team Informatie-, Proces- en Projectmanagement (IPP) van de afdeling Dienstverlening & Informatie. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor privacy en security, architectuur, beleid en borging, project- en programmanagement, informatiebeheer en de dienstverlening. Je kunt rekenen op volop ruimte voor je eigen ontwikkeling. Binnen Waterschap Zuiderzeeland, maar óók in regionale en landelijke samenwerking met bijvoorbeeld Het Waterschapshuis.

Waterschapshuis

Dit krijg je ervoor terug

 • Een flexibele baan met een hoop ruimte om daar zelf invulling aan te geven. Op basis van vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Want dat is hoe we werken.
 • Je kunt rekenen op een goed salaris - afhankelijk van je ervaring maximaal € 5.340  (schaal 11) per maand bij 36 uur - en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.
 • We zoeken iemand voor 32 uur per week, maar alles tussen 28 en 36 uur is ook bespreekbaar.
 • Naast je salaris krijg je een individueel keuzebudget van 21% van je jaarsalaris. Dat geld kun je vrij besteden, bijvoorbeeld aan extra verlofdagen of als aanvulling op je salaris.
 • We bieden je in eerste instantie een dienstverband voor de periode van een jaar. Als we het na dat jaar nog steeds kunnen vinden samen, dan krijg je een contract voor onbepaalde tijd.
 • Bij ons waterschap zijn we gewend (deels) plaats- en tijdonafhankelijk te werken. Om dat goed te kunnen doen liggen een laptop en telefoon voor je klaar. We hebben – zeker nu we veel meer vanuit huis werken – oog voor de fysieke en mentale gezondheid van onze medewerkers. Voor het inrichten van een ergonomische thuiswerkplek zijn (financiële) middelen beschikbaar.
 • Werken bij ons betekent vooruitdenken. Dat geldt ook voor jouw ontwikkeling. Talent, kwaliteit en ambitie staan bij ons centraal. Met aandacht voor een juiste balans tussen werken en leven. Je kunt rekenen op een persoonlijk budget voor opleiding en ontwikkeling.
 • Als je niet thuiswerkt, dan werk je vanuit ons prijswinnende en energieneutrale waterschapshuis in Lelystad. Centraal gelegen en gemakkelijk te bereiken vanuit alle hoeken van het land.
 • Omdat we duurzame mobiliteit stimuleren, vergoeden we de kosten als je reist met het openbaar vervoer (laagste tarief/tweede klasse). Kom je met eigen vervoer, dan is de reiskostenvergoeding € 0,19 per kilometer.

Enthousiast? Reageer!

Herken je jezelf in deze vacature? Dan maken we graag kennis! Laat via de solliciteerbutton je cv en motivatie achter. Dat kan tot en met 3 juli. Liever eerst meer informatie over de functie en/of de procedure? Neem dan contact op met Jan Boeije, afdelingsmanager Dienstverlening & Informatie, via telefoonnummer 06 - 27 19 61 92. De eerste sollicitatiegesprekken zijn op 11 juli in de middag.

Wij Zuiderzeelanders zijn allemaal anders, we hebben een eigen talent en een unieke achtergrond. Maar er is één ding dat ons bindt en ons beweegt: water. We geloven bij Waterschap Zuiderzeeland dat de kracht van samen diversiteit is; dat we als organisatie vooruitkomen door samen te werken. We bieden iedereen gelijke kansen. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wie je liefhebt en of je wel of geen arbeidsbeperking hebt. Bij Waterschap Zuiderzeeland ben je welkom. Iedereen is uitgenodigd om te solliciteren!
Deze vacature staat gelijktijdig in- en extern uit. Bij gelijke geschiktheid wordt voorrang gegeven aan de interne kandidaat.

Wij werken niet met wervings- en selectiebureaus voor de invulling van deze vacature.

Om jouw sollicitatie compleet te maken vragen wij jou het onderstaande formulier in te vullen:

Het formulier wordt geladen.

Wij hebben de nadrukkelijke wens om deze vacature zonder tussenkomst van een werving- en selectie-, detachering- of uitzendbureau in te vullen. Ongevraagd toegestuurde kandidaten worden dan ook niet in behandeling genomen en worden als niet verzonden beschouwd.