Als junior adviseur projectbeheersing bij Waterschap Zuiderzeeland help jij mee de dijken in Flevoland te versterken. Zodat deze dijken - 251 kilometer in totaal - doen wat ze moeten doen: het water tegenhouden. Zonder dijken is er geen Flevoland! Onze dijkversterkingsprojecten zijn onderdeel van het landelijke Hoogwaterbeschermingsprogramma (HWBP). Heb jij affiniteit met projecten managen en financiën en wil je graag met ons samen Flevoland boven water houden? Dan is dit misschien de juiste functie voor jou.

| maximaal € 4409 bruto per maand bij 36 uur | 32-32 uur 

21% flexibel arbeidsvoorwaardenbudget | flexibele werktijden

Direct solliciteren op de vacature

Waar jij aan bijdraagt

Als junior projectbeheerser ben jij de rechterhand van de manager projectbeheersing. Je houdt je veel bezig met financiën, maar ook met planning, risicomanagement en informatiemanagement. Dit zijn jouw belangrijkste taken:

 • Verzorgen van de (financieel) administratieve ondersteuning;
 • Je verzamelt managementinformatie en stelt rapportages op voor sturing en verantwoording van de projecten;
 • Je zorgt dat collega's goed met het financieel systeem Unit 4 (kunnen) werken;
 • Je geeft zelfstandig de afstemming met het team financiële administratie vorm m.b.t Unit 4;
 • Je helpt de werkprocessen t.b.v. kwaliteitsmanagement opstellen en up-to-date te houden;
 • Je helpt mee met de ontwikkeling van nieuwe producten en instrumenten, bijv. een nieuwe vorm van visualisatie van de planning, een nieuw type werksessie om informatie op te halen.

Jouw profiel


Je bent analytisch en het geeft je energie om overzicht en inzicht te creëren en je collega's te ontzorgen. Je draagt bij aan het continu verbeteren van processen, systemen en administraties. Je werkt accuraat, hebt een goed oog voor wat er moet gebeuren en pakt dit zelfstandig op. Jij gaat voor resultaat en weet anderen te enthousiasmeren met je mee te doen. Je beschikt daarnaast over:

 • hbo werk- en denkniveau;
 • affiniteit met financiën, cijfers en rapportages;
 • goede kennis van Excel en het zou fijn zijn als je ervaring hebt met Unit4 en met Relatics en MS Projects / Primavera.

Hier ga je werken

Werk je bij Waterschap Zuiderzeeland, dan werk je op de bodem van de vroegere Zuiderzee. In een omgeving die voortdurend verandert - maatschappelijk, wettelijk én klimatologisch. Je gaat meewerken aan de grote projecten in het werkgebied van ons waterschap. Dat maakt jouw werk en dat van je collega’s verrassend veelzijdig en behoorlijk uitdagend. Je maakt deel uit van de projectteams van de projecten Versterking IJsselmeerdijk, het innovatieproject Graserosie en projecten die nog opgestart moeten worden. Deze teams vallen onder het programma HWBP dat onderdeel is van de afdeling Programma- en Projectmanagement. De teams wisselen van grootte. Deze afdeling is daarnaast verantwoordelijk voor andere water- en organisatieprojecten. Samen met de projectmanagers en de managers projectbeheersing maak je afspraken over de aanwezigheid op kantoor, het bijwonen van overleggen en thuiswerken.

Waterschapshuis

Dit krijg je ervoor terug

 • Een flexibele baan met een hoop ruimte om daar zelf invulling aan te geven. Op basis van vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Want dat is hoe we werken. 
 • Je kunt rekenen op een goed salaris - afhankelijk van je ervaring maximaal € 4.519,- per maand (schaal 9) bij 36 uur (peildatum: 1 juli 2023) - en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.
 • Naast je salaris krijg je een individueel keuzebudget van 21% van je jaarsalaris. Dat geld kun je vrij besteden, bijvoorbeeld aan extra verlofdagen of als aanvulling op je salaris.
 • Bij ons waterschap zijn we gewend (deels) plaats- en tijdonafhankelijk te werken. Om dat goed te kunnen doen liggen een laptop en telefoon voor je klaar. We hebben – zeker nu we veel meer vanuit huis werken – oog voor jouw fysieke en mentale gezondheid. Voor het inrichten van een ergonomische thuiswerkplek zijn (financiële) middelen beschikbaar.
 • Werken bij ons betekent vooruitdenken. Dat geldt ook voor jouw ontwikkeling. Talent, kwaliteit en ambitie staan bij ons centraal. Met aandacht voor een juiste balans tussen werken en leven. Je kunt rekenen op een persoonlijk budget voor opleiding en ontwikkeling.
 • Als je niet thuiswerkt, dan ontmoeten we elkaar in ons waterschapshuis in Lelystad. Centraal gelegen en gemakkelijk te bereiken vanuit alle hoeken van het land.
 • Omdat we duurzame mobiliteit stimuleren, vergoeden we de kosten als je reist met het openbaar vervoer (laagste tarief/tweede klasse). Kom je met eigen vervoer, dan is de reiskostenvergoeding € 0,21 per kilometer.

Enthousiast? Reageer!

Herken je jezelf in deze vacature? Dan maken we graag kennis! Laat via de solliciteerbutton je cv en motivatie achter. Dat kan tot en met 4 juni 2023. Liever eerst meer informatie over de functie en/of de procedure? Neem dan contact op met programmanager Nanda Tabor via 06-11324187 of met manager Projectbeheersing Amra van den Berg via 06-46919892. De sollicitatiegesprekken zijn op 20 juni 2023.

Wij Zuiderzeelanders zijn allemaal anders, we hebben een eigen talent en een unieke achtergrond. Maar er is één ding dat ons bindt en ons beweegt: water. We geloven bij Waterschap Zuiderzeeland dat de kracht van samen diversiteit is; dat we als organisatie vooruitkomen door samen te werken. We bieden iedereen gelijke kansen. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wie je liefhebt en of je wel of geen arbeidsbeperking hebt. Of je nu al bij ons werkt en solliciteert of nadenkt over een baan bij ons waterschap, uitgangspunt is dat we gaan voor de juiste collega op de juiste plek. Bij Waterschap Zuiderzeeland ben je welkom. Iedereen is uitgenodigd om te solliciteren!

Om jouw sollicitatie compleet te maken vragen wij jou het onderstaande formulier in te vullen:

Het formulier wordt geladen.

Wij hebben de nadrukkelijke wens om deze vacature zonder tussenkomst van een werving- en selectie-, detachering- of uitzendbureau in te vullen. Ongevraagd toegestuurde kandidaten worden dan ook niet in behandeling genomen en worden als niet verzonden beschouwd.