Fiets- en wandelroutes

De fiets- en wandelroutes voeren u langs een aantal plekken waar u eens stil kunt staan bij het werk van Waterschap Zuiderzeeland. En uiteraard bij het mooie landschap van Flevoland.

Geocache Kuinderbos

een aquaductDeze geocache staat in het teken van de cultuurhistorische waarde van het watersysteem in de Noordoostpolder. Door informatie te vergaren en vragen te beantwoorden komt u langs verschillende watererfgoedobjecten. Beantwoord alle vragen goed en u vindt uiteindelijk de schat (de cache).

Fietsen langs de watergeschiedenis van Flevoland

Wilt u meer weten over de 'kunstwerken' van het Waterschap Zuiderzeeland? Dit kan nu ook op de fiets.
Op de fietsroute Watergeschiedenis in Flevoland via Fietsnetwerk.nl, kunt u op drie punten afstappen voor meer informatie.

FIETSEN LANGS BIJZONDERE PLEKKEN

De fietsroute neemt recreatieve fietsers mee langs een aantal afstapmomenten die van groot belang zijn voor het ontstaan van de Oostelijke- en Zuidelijke Flevopolders. Gescheiden door de zes meter hoge knooppunten_route_watergeschiedenis_in_flevolandKnardijk en op twee plaatsen onderbroken door de Knardijksluizen. Fietsers komen langs Gemaal Wortman die, samen met het Gemaal Lovink in Harderwijk en Gemaal Colijn in Ketelhaven, in negen maanden de Oostelijke Flevopolder droogmaalde. In het Belevenissenbos kunnen fietsers de zogenaamde schroef van Archimedes ontdekken, een handige constructie om water omhoog te laten lopen.

FIETSKNOOPPUNTEN

De route is opgebouwd uit het fietsknooppuntensysteem, gecombineerd met afstapmomenten van het waterschap. Fietsers komen behalve langs deze bezienswaardigheden ook door het prachtige polderlandschap van de provincie Flevoland.

DIRECT BESCHIKBAAR

De fietsroute is vanaf nu beschikbaar en is toegevoegd aan de gebruiksvriendelijke Fietsnetwerk App. Tijdens het fietsen ontvangen fietsers extra informatie over de afstapmomenten langs de route. Dankzij de innovatieve GPS technologie ontvangen fietsers de juiste informatie, op de juiste plaats en op het juiste moment zodat zij de afstapmomenten kunnen bezoeken. De fietsroutes zijn ook in PDF- en GPX-formaat beschikbaar op de website van Fietsnetwerk.nl.

Meer informatie over de route is te vinden op: Fietsroute Watergeschiedenis in Flevoland