Maaien voor schone en gezonde sloten

Om onze sloten en tochten schoon en gezond te houden, maaien wij jaarlijks riet en waterplanten. Op onze maaikalender kunt u zien welke kant van het talud aan de beurt is. Om te kunnen maaien moet uw kavel voor ons bereikbaar zijn. Laat het ons dus weten zodra uw kavels beschikbaar zijn voor uitvoering vanaf september. In dit artikel leest u daar meer over. 

Schone sloten en tochten zijn belangrijk in droge periodes, maar ook bij hevige regenval. Bij droogte kunnen we makkelijker voldoende water aanvoeren. Als er veel regen valt, kunnen we overtollig water juist sneller afvoeren naar vaarten en gemalen. Hierdoor kan het water beter doorstromen en voorkomen we wateroverlast. 

Respect voor flora en fauna

We onderhouden de sloten en tochten voornamelijk met maaiboten. Omdat wij de biodiversiteit in ons beheergebied graag willen versterken, maaien wij altijd met beleid en met respect voor de natuur en het leven onder water. We maaien alleen waar het echt nodig is. Voor een goede ecologische waterkwaliteit heb je waterplanten namelijk juist nodig. 

We onderhouden de sloten en tochten voornamelijk met maaiboten.

Laat het ons weten zodra uw kavel bereikbaar is

Om met respect voor de natuur te kunnen maaien, heeft ons bestuur besloten dat wij het talud van tochten één keer in de twee jaar maaien. We doen dat nadat het gewas van de kavel is gehaald. We vragen u daarom om onze aannemers te bellen, zodra de kavels beschikbaar zijn voor uitvoering van de maaiwerkzaamheden vanaf september. 

  • Uitvoerder Noordoostpolder: Jaap Jan van den Bosch, telefoonnummer 06-82 07 33 83, aannemingsbedrijf Netjes Kampen B.V.
  • Uitvoerder Oostelijk Flevoland: Everart IJspeert, telefoonnummer 06-52 499 15 02, Krinkels B.V. 
  • Uitvoerder Zuidelijk Flevoland: Hendrik-Jan Beekhuiszen, telefoonnummer 06-20 38 90 46, aannemingsbedrijf Bezee 

Bekijk onze maaikalender om te zien welke kant van het talud aan de beurt is.

Ontvang het agrarisch nieuws in uw inbox

Altijd als eerste op de hoogte?
Meld u aan en ontvang ons agrarisch nieuws automatisch in uw mailbox!

Schrijf u in

Heeft u gevonden wat u zocht?