Afgelopen dinsdag kreeg Waterschap Zuiderzeeland bezoek van studenten van MBO College Lelystad. Tijdens dit bezoek hebben de studenten zelf meegemaakt hoe het eraan toe gaat tijdens een Algemene Vergadering.  

Dijkgraaf Hetty Klavers trapte de bijeenkomst af 

Zij legde de studenten uit wat een waterschap doet en hoe een waterschap wordt  bestuurd. Alhoewel niet alle studenten wisten wat een waterschap doet, waren er ook studenten bij die dit erg goed konden uitleggen. 

Daarna gingen de studenten in gesprek met onze bestuurders 

Dit deden ze aan de hand van stellingen over duurzaamheid en klimaat. Onze AV-leden Roelof Oost (CDA) en Laura Bouwmeester (Water, Wonen en Natuur) waren deze dag aanwezig om hun partij kort te pitchen, en samen met de studenten te discussiëren over de stellingen. Hier kwamen mooie conversaties uit met goede input vanuit de studenten. “Wij zijn de toekomst, wat wij nu leren, nemen wij mee voor later, in ons werk en in ons leven” zei één van de studenten. Al met al, veel om over na te denken! 

Wij kijken terug op een geslaagde middag 

De studenten en ook de bestuurders hebben een erg leuke en leerzame middag gehad en kijken uit naar komende samenwerkingen met Mbo College Lelystad!