Waterschap Zuiderzeeland zoekt twee enthousiaste muskusrattenbestrijders. In ons werkgebied wonen en werken we met ruim 400.000 mensen op de bodem van de vroegere Zuiderzee, gemiddeld 5 meter onder de zeespiegel. Bij Waterschap Zuiderzeeland zorgen we er voor dat onze dijken – 251 kilometer in totaal - doen wat ze moeten doen: het water tegenhouden. Om die dijken in goede conditie te houden zoeken we twee collega’s die ons gaan helpen met de bestrijding van muskusratten, beverratten en mollen.
 

| maximaal € 2906 bruto per maand bij 36 uur | 36-36 uur 

21% flexibel arbeidsvoorwaardenbudget | flexibele werktijden

Direct solliciteren op de vacature

Waar jij aan bijdraagt

Muskusratten hebben in Nederland geen natuurlijke vijanden. Ze ondergraven onze dijken en kades. Daardoor vormen ze een bedreiging voor de waterveiligheid. In 2019 besloten alle waterschappen om de muskusrat terug te dringen tot de landsgrens. Doel is dat in 2034 geen populatie muskusratten meer in het binnenland van Nederland is. De waterschappen zetten innovatieve middelen in om de muskusrat op te sporen en te bestrijden. Jouw belangrijkste taken:

 • bestrijden van muskus-, beverratten en mollen;
 • beheren en vervaardigen van vangmiddelen;
 • registeren van vanggegevens;
 • speuren, samen met collega’s.

Jouw profiel

Voor deze functie heb je vanzelfsprekend interesse in natuur. Je bent graag buiten, in alle weersomstandigheden. Je kunt goed alleen op pad en bent zelfredzaam. Daarnaast kun je ook in teamverband goed samenwerken. Je gaat voor resultaat en weet anderen te enthousiasmeren. Communicatief ben je vaardig. Om het werk eigen te maken ben je bereid de  Basisopleiding Muskus- en Beverrattenbestrijding te volgen. Je bent ook breed inzetbaar voor andere taken in het veld. Je beschikt daarnaast over: 

 • minimaal een mbo 3 diploma;
 • kennis van de flora en fauna in en nabij water;
 • kennis van digitale middelen (of bereid daarover te leren);
 • breed inzetbaar voor andere taken in het veld;
 • ervaring is geen must, wel fijn.

Hier ga je werken

Werk je bij Waterschap Zuiderzeeland, dan werk je op de bodem van de vroegere Zuiderzee. In een omgeving die voortdurend verandert: maatschappelijk, wettelijk én klimatologisch. Dat maakt jouw werk verrassend veelzijdig en behoorlijk uitdagend. 
Team Muskusrattenbeheer is onderdeel van de afdeling Waterbeheer. We werken vanuit de regiokantoren Emmeloord en Larserbos (bij Lelystad).

Waterschapshuis

Dit krijg je ervoor terug

 • Een flexibele baan met een hoop ruimte om daar zelf invulling aan te geven. Op basis van vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Want dat is hoe we werken. 
 • Je kunt rekenen op een goed salaris - afhankelijk van je ervaring maximaal
 • € 2.906,- per maand (schaal 5) bij 36 uur en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.
 • Naast je salaris krijg je een individueel keuzebudget van 21% van je jaarsalaris. Dat geld kun je vrij besteden, bijvoorbeeld aan extra verlofdagen of als aanvulling op je salaris.
 • We bieden je in eerste instantie een dienstverband voor de periode van een jaar. Eén vacature betreft een vaste formatieplaats en biedt daarmee uitzicht op een vaste aanstelling bij een wederzijdse klik en goed functioneren. De tweede vacature heeft in eerste instantie een tijdelijk karakter. Hiervoor is in eerste instantie voor 3 jaar financiële ruimte.
 • Werken bij ons betekent vooruitdenken. Dat geldt ook voor jouw ontwikkeling. Talent, kwaliteit en ambitie staan bij ons centraal. Met aandacht voor een juiste balans tussen werken en leven. Je kunt rekenen op een persoonlijk budget voor opleiding en ontwikkeling.
 • Om je te verplaatsen van A naar B staat er een (4x4) dienstauto voor je klaar.

Enthousiast? Reageer!

Herken je jezelf in deze vacature? Dan maken we graag kennis! Laat via de solliciteerbutton je cv en motivatie achter. Dat kan tot en met 11 december a.s. Liever eerst meer informatie over de functie en/of de procedure? Neem dan contact op met Fokke Jonkman, teammanager muskusrattenbeheer, via 06-11324029. Over de functie is via www.muskusrattenbestrijding.nl(externe link) veel informatie te vinden. De sollicitatiegesprekken zijn op 19 december a.s.

Wij Zuiderzeelanders zijn allemaal anders, we hebben een eigen talent en een unieke achtergrond. Er is één ding dat ons bindt en ons beweegt: water. We geloven bij Waterschap Zuiderzeeland dat de kracht van samen diversiteit is, dat we als organisatie vooruitkomen door samen te werken. We bieden iedereen gelijke kansen. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wie je liefhebt en of je wel of geen arbeidsbeperking hebt. Of je nu al bij ons werkt en solliciteert of nadenkt over een baan bij ons waterschap: uitgangspunt is dat we gaan voor de juiste collega op de juiste plek. Bij Waterschap Zuiderzeeland ben je welkom. Iedereen is uitgenodigd om te solliciteren!

Wij werken niet met wervings- en selectiebureaus voor de invulling van deze vacature.

Om jouw sollicitatie compleet te maken vragen wij jou het onderstaande formulier in te vullen:

Het formulier wordt geladen.

Wij hebben de nadrukkelijke wens om deze vacature zonder tussenkomst van een werving- en selectie-, detachering- of uitzendbureau in te vullen. Ongevraagd toegestuurde kandidaten worden dan ook niet in behandeling genomen en worden als niet verzonden beschouwd.