Deze website gebruikt cookies. Door gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord.

Lees meer over ons cookiebeleid.

Leren over water

Wat doet een gemaal eigenlijk? Hoe houden we onze dijken sterk? En hoe zuiveren we het water uit de wc en douche? In een gebied dat 5 meter onder de zeespiegel ligt, hebben we mensen nodig die van water weten. Daarom bieden wij lessen en materialen voor basisscholen, middelbare scholen en het beroepsonderwijs.

 • Basisonderwijs

  In onze waterlessen voor leerlingen van groep 7 en 8 leren kinderen bewuster met water en de natuur omgaan. Ook voor spreekbeurten en werkstukken hebben wij leerzaam materiaal verzameld.

 • Voortgezet onderwijs

  Kom hier meer te weten over onze Democratiegame, technasiumopdrachten, gastlessen en nog veel meer leuke en leerzame manieren om te leren over water.

 • Mbo en hbo

  Bij Waterschap Zuiderzeeland vinden we leren en ontwikkelen erg belangrijk. Wij bieden hiervoor volop mogelijkheden aan onze eigen medewerkers maar zetten onze deuren ook open voor studenten om praktijkervaring op te doen.

 • Democratiegame

  Bereid jouw leerlingen voor op een toekomst als bestuurder. Met de nieuwe democratiegame kruipen ze in de huid van het bestuur van een waterschap. Ze leren debatteren en onderhandelen, en natuurlijk alles over het beheer van ons water.

 • Spreekbeurt of werkstuk

  Wil je een spreekbeurt houden of een werkstuk maken over water en/of het waterschap? Op deze pagina vind je meer informatie om je op weg te helpen.

 • Virtual Reality tours

  Nieuwsgierig hoe een gemaal precies werkt en uitziet? Of hoe onze zuiveringen werken? Met deze VR--tour is het net of je er zelf bij bent.

 • De leukste wateruitjes met kinderen

  Kinderen houden van water. Daarom geven we je graag inspiratie voor de leukste wateruitjes in (en buiten) Flevoland.

Neem contact op

Wij spelen graag in op specifieke vragen van scholen. Heb je zo’n vraag? Of wil je meer weten over de lesmaterialen van het waterschap? Neem dan contact op met Marije Greiner en Marleen Bontekoe via educatie@zuiderzeeland.nl.

Mail ons

Heeft u gevonden wat u zocht?