Mbo en hbo

Bij Waterschap Zuiderzeeland vinden we leren en ontwikkelen erg belangrijk. Wij bieden hiervoor volop mogelijkheden aan onze eigen medewerkers maar zetten onze deuren ook open voor studenten om praktijkervaring op te doen.

Toolbox voor het mbo

Ons waterwerk raakt aan veel (groene) mbo-opleidingen. Daarom hebben de waterschappen gezamenlijk lesmateriaal ontwikkeld voor het mbo. Ben je docent, student of op een andere manier geïnteresseerd? Dan kun je dit materiaal gratis gebruiken. Naast algemene informatie over het werk van het waterschap, is er speciale aandacht voor het thema klimaatadapatie, een belangrijk thema voor de waterschappen. Ontdek wat je zelf kunt doen tegen de gevolgen van klimaatverandering.

Bekijk de MBO Toolbox

Mogelijkheden voor het hbo

Bij ons waterschap krijg je de mogelijkheid om jouw enthousiasme in te brengen, jezelf te ontwikkelen en de ervaring op te doen in de praktijk die jou als student en straks in de start van je loopbaan verder helpt. Wij zorgen voor goede begeleiding door collega’s die het vak kennen maar ook ervaring hebben met het begeleiden van studenten en daar plezier in hebben. Verder geven we je de ruimte die nodig is om je stageverslag, praktijkopdracht of afstudeeropdracht te maken of uit te voeren.

Jouw profiel

Jij houdt ervan om hard te werken, hebt zin in om vaardigheden te leren die je nog niet hebt ontwikkeld en om nog sterker te worden in waar je goed in bent. Je stelt hoge eisen aan jouw werk, durft te zeggen wat je opvalt en relativeert met humor. Je komt om te leren maar ook om met ons mee te denken hoe het nog beter kan.

Geïnteresseerd? Zo kun je reageren

Onze stages, (afstudeer-)opdrachten en leer-werk-plekken worden gepubliceerd op de vacaturepagina

Heb je zelf een goed idee voor een opdracht die met water en natuur te maken heeft? Bijvoorbeeld over klimaat, duurzaamheid of biodiversiteit? We horen het graag van je via educatie@zuiderzeeland.nl.

Heeft u gevonden wat u zocht?