Zonder dijken geen Flevoland! Daarom controleren we de dijken tijdens storm extra goed. In kleine groepjes trotseren de golven die tegen de dijk aan slaan. Dit doen we dag en nacht. Waar let een dijkwacht op tijdens en na een storm? 

Wanneer dijkwacht? 

Als het KNMI een storm voorspelt, dan houden we de weersvoorspellingen extra goed in de gaten. Samen met de informatie van onze medewerkers in het gebied bepalen welke  maatregelen nodig zijn. Dit hangt af van de windkracht, de windrichting, hoe lang de storm zal duren en dergelijke. Als we dijkwacht instellen, dan informeren u via onze website, Facebookpagina en Twitter. 

Taken van de dijkwacht 

De wind staat pal op de dijk en het is windkracht 9 of meer. U kunt zich voorstellen dat de golven dan hard tegen de dijk slaan. Hout, riet en ander rommel spoelt uit de meren de dijk op. De dijkwachters halen rommel, dat schade aan de dijk kan veroorzaken, zo snel mogelijk weg. Ze kijken of het water niet te snel stijgt en of er schade is ontstaan. Door intensief controles uit te voeren, kunnen we ook snel reageren op kleine veranderingen.  

Fietst of wandelt u na een storm op de dijk en ziet u rommel of schade aan de dijk?

Meld dit dan bij ons!

Meld dijkschade of afval op de dijk

Heeft u gevonden wat u zocht?