We leven en werken samen op de bodem van de vroegere Zuiderzee. Hier, meters onder NAP, is een hardwerkend waterschap onmisbaar. Om droge voeten te houden is innovatie en deskundigheid een vereiste. Wij werken bij Zuiderzeeland met hart en ziel aan de waarde van water en zetten ons in voor de veiligheid van inwoners. We kijken actief waar we dingen anders of beter kunnen doen. Constructief samenwerken is hoe we het beste en meest duurzame resultaat bereiken. De constante veranderingen maken ons werk interessant en zorgen ervoor dat verschillende disciplines met elkaar samenwerken. Dat maakt dat wij een organisatie zijn waarin iedereen een belangrijke schakel is, gehoord wordt en een eigen verantwoordelijkheid draagt.

Daarom kunnen wij echt op elkaar bouwen en heerst er een vertrouwelijke en prettige werksfeer. Wij gaan bevlogen te werk zodat iedereen veilig en met plezier kan wonen, werken en recreëren in ons mooie gebied. Nu en later.

Onze kracht? Wij Zuiderzeelanders zijn allemaal anders, we hebben een eigen talent en een unieke achtergrond. Maar er is één ding dat ons bindt en ons beweegt: water. We geloven bij Waterschap Zuiderzeeland dat we vooruitkomen door samen te werken met diversiteit als kracht. Wij zijn een constant lerende en ontwikkelende organisatie met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en opleidingen.

Hoe het is om bij ons te werken: een dagje meekijken

In deze video vertelt Jacob Baak, technisch pers- en rioolleidingbeheerder wat Waterschap Zuiderzeeland voor hem een fijne werkgever maakt: "Waterschap Zuiderzeeland is een organisatie waarbij je alle mogelijkheden krijgt om jezelf te ontwikkelen. Er zijn ook budgetten beschikbaar om opleidingen te volgen. Verder is het gewoon een hele fijne organisatie om bij te werken."

Werk met impact

Jacob is trots op zijn werk: "Als rioolbeheerder ben ik er trots op dat ik een steentje bijdraag aan de volksgezondheid door het goed laten functioneren van de riolering."

Wat wij je bieden

  • Je kunt rekenen op een goed salaris en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.
  • Daarnaast krijg je een individueel keuzebudget van 21 procent van je jaarsalaris wat je vrij mag besteden, bijvoorbeeld aan extra verlofdagen, een opleiding of als aanvulling op je salaris. 
  • We werken op basis van vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Je krijgt een hoop ruimte om zelf invulling te geven aan je baan.  
  • Bij ons waterschap zijn we gewend (deels) plaats- en tijdonafhankelijk te werken. Om dat goed te kunnen doen krijg je een laptop en iPhone. We hebben oog voor de fysieke en mentale gezondheid van onze medewerkers. Voor het inrichten van een ergonomische thuiswerkplek zijn (financiële) middelen beschikbaar.
  • Werken bij ons betekent vooruitdenken. Dat geldt ook voor jouw ontwikkeling. Talent, kwaliteit en ambitie staan bij ons centraal. Met aandacht voor een juiste balans tussen werken en leven. Je kunt rekenen op een persoonlijk budget voor opleiding en ontwikkeling.
  • Als je niet thuiswerkt, kun je werken vanuit ons energieneutrale en moderne waterschapshuis in Lelystad. Centraal gelegen en gemakkelijk te bereiken vanuit alle hoeken van het land. 
  • We stimuleren duurzame mobiliteit en vergoeden de kosten als je reist met het openbaar vervoer (laagste tarief/tweede klasse). Kom je met eigen vervoer, dan bedraagt de reiskostenvergoeding 0,23 cent per kilometer.

Vacatures

Wil jij ook werk doen met maatschappelijke impact? En jezelf verder ontwikkelen bij ons? Bekijk hier het huidige vacatureaanbod of neem contact met ons op. 

Meer ervaringen van Zuiderzeelanders zien? 

Waarom Zuiderzeelanders graag bij ons werken? Bekijk hier nog meer verhalen van onze collega’s en ontdek meer over Waterschap Zuiderzeeland als werkgever.    

Meer informatie

Heeft u gevonden wat u zocht?