Jeugdbestuurder gezocht

Ben jij tussen de 14 en 16 jaar en woon je in Flevoland? Wil je de waterwereld ontdekken en meepraten met politici en andere jongeren over water? Dan is Waterschap Zuiderzeeland op zoek naar jou!

Wanneer jij jeugdbestuurder wordt van het waterschap, ga je projecten van het waterschap uitleggen op je eigen school of andere scholen. Daarnaast kun je meekijken met het bestuur van het waterschap en de dijkgraaf. Je vertegenwoordigt Waterschap Zuiderzeeland bij open dagen, openingen en andere evenementen. Hiervoor krijg je een vergoeding en doe je enorm veel ervaring op.

Nationaal Jeugdwaterschap

Als jeugdbestuurder maak je deel uit van het Nationaal Jeugdwaterschap. In het Jeugdwaterschap zitten ongeveer 19 jeugdbestuurders die ieder een waterschap in Nederland vertegenwoordigen. Er zijn ongeveer 8 bijeenkomsten per jaar van Nationaal Jeugdwaterschap. Tijdens deze dagen ga je met elkaar op stap om je (water-)kennis te vergroten en ervaringen met andere jeugdwaterschappers te delen. Het kan zo maar zijn dat je in gesprek gaat met Tweede Kamerleden of de Deltacommissaris, het Binnenhof bezoekt of grote landelijke waterprojecten gaat bekijken.

Roos (huidige Jeugdbestuurder): Het jeugdbestuur brengt ervaringen die je de rest van je leven meedraagt. Je leert vooral heel veel over het belang van waterschappen, maar ook hoe het in de politiek allemaal geregeld is. Bovenal is het jeugdbestuur een hele leuke groep leeftijdsgenoten die binnen de kortste keren je vrienden worden!

Wil je weten wat je zoal kunt verwachten? Lees dan de blog van Roos over haar ervaringen als jeugdbestuurder of kijk op www.jeugdwaterschap.nl. Twitter: @JWBZZL

Wij zijn op zoek

Vanaf 1 januari 2018 zoeken wij een nieuwe jeugdbestuurders. We zoeken jongeren die initiatiefrijk zijn, zelfstandig werken, leergierig, proactief en communicatief zijn. Bovendien moet je actief zijn op sociale media zoals Twitter, Instagram, Facebook etc en het leuk vinden om zelf filmpjes te maken.

Tijdsbesteding

Het werk als jeugdbestuurder neemt ongeveer acht uur per maand in beslag aan voorbereiding, bezoeken en het bijwonen van bijeenkomsten. Een klein deel van de bijeenkomsten kan onder schooltijd plaatsvinden, maar hier wordt samen met jou en jouw school een passende oplossing voor gezocht. Daar staat dan ook een vergoeding tegenover. De vaste vergoeding per jaar met daarbij onkostenvergoeding. En je doet natuurlijk veel ervaring en kennis op!

Meld je aan

Wil jij meedenken en meepraten over het waterbeheer in Nederland nu en in de toekomst? Meld je aan vóór vrijdag 24 november en wie weet zet jij vanaf 2018 water op jouw cv.