Minister Schultz van Haegen te gast bij waterles waterschap

Minister Melanie Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu woonde samen met dijkgraaf Hetty Klavers op donderdag 11 september 2014 een waterles bij op basisschool De Kiekendief in Zeewolde. Dit gebeurde omdat rond deze tijd de 50.000ste leerling in Flevoland een waterles krijgt.

Samen met de dijkgraaf nam de minister deel aan de les. De minister gaf aan dat zij het erg belangrijk vindt dat kinderen les krijgen over water. Er wordt namelijk belangrijk werk verricht in het waterbeheer en door de waterles raken kinderen hopelijk al op jonge leeftijd geïnteresseerd voor dit onderwerp.

Waterschap Zuiderzeeland geeft sinds 2005 waterlessen aan de groepen zeven van basisscholen in heel Flevoland. Rond deze periode zou de 50.000ste leerling ongeveer een les gaan krijgen. Wie exact de 50.000ste leerling was, is niet berekend. Maar, vaststaat dat hij of zij in groep 7 van de Kiekendief in Zeewolde zit.

Scholen die geïnteresseerd zijn in een waterles kunnen zich aanmelden voor een waterles.

Dijkgraaf Hetty Klavers en Minister Melanie Schultz van Haegen volgen een waterles.

Minister Melanie Schultz van Haegen en dijkgraaf Hetty Klavers poseren samen met de kinderen van groep 7 van basisschool De Kiekendief in Zeewolde.