Bij Waterschap Zuiderzeeland zoeken we een projectleider Legger. De legger is een verzameling van tekeningen en documenten waarop het hele werkgebied van het waterschap staat. De legger is hét instrument om te zorgen voor veilige dijken, droge voeten en voldoende en schoon water. Het is tijd om de legger te actualiseren. Zodat we ons waterwerk goed kunnen blijven doen.

| maximaal € 5145 bruto per maand bij 36 uur | 24-27 uur 

21% flexibel arbeidsvoorwaardenbudget | flexibele werktijden

Direct solliciteren op de vacature

Waar jij aan bijdraagt

In de legger staat waar onze dijken en watergangen aan moeten voldoen als het gaat om ligging, vorm, afmeting en constructie. Als projectleider/regisseur Legger (water) ben jij verantwoordelijk voor de opzet, planning en besturing van het project Legger op orde. Van inhoud tot financiën. Jouw kerntaak is het proces tot leggerwijziging te implementeren, te begeleiden en de kwaliteit en actualiteit van de legger te borgen. Jij zorgt voor een goede samenwerking binnen het projectteam en tussen de vele verschillende disciplines binnen en buiten het waterschap, zoals met omgevingspartners en belanghebbenden. Je pakt de verantwoordelijkheid bij:  

 • aansturen (functioneel) en motiveren van de projectleden; 
 • projectbeheersing voor o.a. de voortgang en de communicatie over de resultaten; 
 • aansturen van nieuwe en lopende leggerwijzigingen; 
 • borgen van de samenhang met de huidige Keur en de nieuwe Waterschapsverordening. 

Jouw profiel

Je kunt goed projectmatig werken en je beseft dat samen optrekken een belangrijke voorwaarde is om doelen te behalen. Jij gaat voor kwaliteit en gezamenlijk resultaat. Je kunt een team aansturen, overtuigen en klantgericht werken. Je bent duidelijk, daadkrachtig en hebt goede communicatieve skills. Onder tijdsdruk blijf je stressbestendig en bij tegenstand ben je weerbaar. Je beschikt daarnaast over:  

 • een afgeronde relevante hbo- of wo-opleiding op het gebied van milieukunde,  milieu of civiele techniek of iets vergelijkbaars; 
 • ervaring als projectleider bij voorkeur in waterbeheer óf de ambitie om aan de slag te gaan als projectleider in het waterbeheer (in beide gevallen nodigen we je van harte uit om te solliciteren). 

Hier ga je werken

Werk je bij Waterschap Zuiderzeeland, dan werk je op de bodem van de vroegere Zuiderzee. In een omgeving die voortdurend verandert - maatschappelijk, wettelijk én klimatologisch. Dat maakt jouw werk en dat van je collega’s verrassend veelzijdig en behoorlijk uitdagend. Je werkt op de afdeling Ontwikkeling, Advies en Regie (OAR), binnen de eenheid Waterprocedures.

Waterschapshuis

Dit krijg je ervoor terug

 • Een tijdelijke baan tot en met 31 december 2023 met eventueel een verlenging van één jaar. 
 • Een flexibele baan met een hoop ruimte om daar zelf invulling aan te geven. Op basis van vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Want dat is hoe we werken.  
 • Je kunt rekenen op een goed salaris - afhankelijk van je ervaring maximaal € 5.145,-  per maand (schaal 11) bij 36 uur - en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden. 
 • Naast je salaris krijg je een individueel keuzebudget van 21% van je jaarsalaris. Dat geld kun je vrij besteden, bijvoorbeeld aan extra verlofdagen of als aanvulling op je salaris. 
 • Bij ons waterschap zijn we gewend (deels) plaats- en tijdonafhankelijk te werken. Om dat goed te kunnen doen liggen een laptop en telefoon voor je klaar. We hebben – zeker nu we veel meer vanuit huis werken – oog voor jouw fysieke en mentale gezondheid. Voor het inrichten van een ergonomische thuiswerkplek zijn (financiële) middelen beschikbaar. 
 • Werken bij ons betekent vooruitdenken. Dat geldt ook voor jouw ontwikkeling. Talent, kwaliteit en ambitie staan bij ons centraal. Met aandacht voor een juiste balans tussen werken en leven. Je kunt rekenen op een persoonlijk budget voor opleiding en ontwikkeling. 
 • Als je niet thuiswerkt, dan ontmoeten we elkaar in ons waterschapshuis in Lelystad. Centraal gelegen en gemakkelijk te bereiken vanuit alle hoeken van het land. 
 • Omdat we duurzame mobiliteit stimuleren, vergoeden we de kosten als je reist met het openbaar vervoer (laagste tarief/tweede klasse). Kom je met eigen vervoer, dan is de reiskostenvergoeding € 0,19 per kilometer.

Enthousiast? Reageer!

Herken je jezelf in deze vacature? Dan maken we graag kennis! Laat via de solliciteerbutton je cv en motivatie achter. Liever eerst meer informatie over de functie en/of de procedure? Of een keertje vrijblijvend langskomen voor een kop koffie? Neem dan contact op met Jelly Borneman, teammanager Waterprocedures, Kennis en Advies, via 06-15037084.  

Wij Zuiderzeelanders zijn allemaal anders, we hebben een eigen talent en een unieke achtergrond. Maar er is één ding dat ons bindt en ons beweegt: water. We geloven bij Waterschap Zuiderzeeland dat de kracht van samen diversiteit is; dat we als organisatie vooruitkomen door samen te werken. We bieden iedereen gelijke kansen. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wie je liefhebt en of je wel of geen arbeidsbeperking hebt. Of je nu al bij ons werkt en solliciteert of nadenkt over een baan bij ons waterschap, uitgangspunt is dat we gaan voor de juiste collega op de juiste plek. Bij Waterschap Zuiderzeeland ben je welkom. Iedereen is uitgenodigd om te solliciteren! 

Wij werken niet met wervings- en selectiebureaus voor de invulling van deze vacature. 

Om jouw sollicitatie compleet te maken vragen wij jou het onderstaande formulier in te vullen:

Het formulier wordt geladen.

Wij hebben de nadrukkelijke wens om deze vacature zonder tussenkomst van een werving- en selectie-, detachering- of uitzendbureau in te vullen. Ongevraagd toegestuurde kandidaten worden dan ook niet in behandeling genomen en worden als niet verzonden beschouwd.