Bij Waterschap Zuiderzeeland zoeken we een regisseur afvalwatertransportsystemen. Dagelijks gebruiken we per persoon zo’n 125 liter water. Voordat dat water weer schoon en veilig terechtkomt in het oppervlaktewater, legt het - via het gemeentelijke riool en onze afvalwaterpersleidingen en rioolgemalen - een behoorlijke weg af. Bij deze ondergrondse infrastructuur komt een hoop kijken. Ligt het er allemaal netjes bij? Kan het goedkoper en slimmer?

Lelystad | maximaal € 5340 bruto per maand bij 36 uur | 32-36 uur 

21% flexibel arbeidsvoorwaardenbudget | flexibele werktijden

Direct solliciteren op de vacature

Waar jij aan bijdraagt

Als regisseur afvalwatertransportsystemen weet jij welke ontwikkelingen er spelen bij gemeenten en vertaal jij die naar acties voor het waterschap. Jij weet het verminderen van energieverbruik, benutten van regenwater en de energie in afvalwater en hergebruik van gezuiverd afvalwater namens ons waterschap - in goede samenwerking met gemeenten - in goede banen te leiden. Jouw belangrijkste taken:

 • opstellen van samenwerkingsovereenkomsten met gemeenten;
 • jij voert de regie bij de ontwikkeling en uitbreiding van het transportstelsel als gevolg van ruimtelijke ontwikkelingen;
 • dit vertaal je naar een concreet programma voor het waterschap;
 • door het gebruik van onder andere data van onszelf en anderen draag je bij aan de optimalisering van het afvalwatersysteem;
 • in verbinding met de afvalwaterstrategie en gemeentelijke opgaven draag jij bij aan een goede afstemming (strategisch, tactisch en operationeel) met betrokken afdelingen en gemeenten.

Jouw profiel

Je kunt goed samenwerken en je beseft dat samen optrekken een belangrijke voorwaarde is om doelstellingen te behalen. Jij gaat voor resultaat, denkt in mogelijkheden en weet anderen te enthousiasmeren met je mee te doen. Mensen zowel binnen als buiten Zuiderzeeland – op alle (politiek bestuurlijke) niveaus - weten wat ze aan je hebben. Je zoekt verbinding, neemt initiatief, hebt gevoel voor belangen van verschillende partijen, bent duidelijk en verliest onze watertaken daarbij nooit uit het oog. Communicatief ben je namelijk vaardig. Je bent een netwerker en goed op de hoogte van wat er speelt binnen de kennisgroepen die zich bezighouden rioolgemalen en persleidingen. Je beschikt daarnaast over:

 • een hbo- of wo-opleiding op het gebied van civiele techniek, weg- en waterbouw watermanagement of vergelijkbaar;
 • ervaring met integraal denken en werken en het organiseren, regisseren, prioriteren en sturen van projecten
 • kennis van transportsystemen en hoe ze met elkaar samenhangen;
 • kennis van de hydraulische aspecten en de ontwikkelingen in het vakgebied;

Hier ga je werken

Werk je bij Waterschap Zuiderzeeland, dan werk je op de bodem van de vroegere Zuiderzee. In een omgeving die voortdurend verandert - maatschappelijk, wettelijk én klimatologisch. Dat maakt jouw werk en dat van je collega’s verrassend veelzijdig en behoorlijk uitdagend. Je werkt op de afdeling Ontwikkeling, Advies en Regie binnen het programma Schoon Gezuiverd. Je werkt hierbij mee aan onze doelen voor waterveiligheid, voldoende en schoon water.

Waterschapshuis

Dit krijg je ervoor terug

 • Een flexibele baan met een hoop ruimte om daar zelf invulling aan te geven. Op basis van vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Want dat is hoe we werken.
 • Je kunt rekenen op een goed salaris - afhankelijk van je ervaring maximaal € 5.340,- bruto per maand (schaal 11) bij 36 uur - en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.
 • Naast je salaris krijg je een individueel keuzebudget van 21% van je jaarsalaris. Dat geld kun je vrij besteden, bijvoorbeeld aan extra verlofdagen of als aanvulling op je salaris.
 • We bieden je in eerste instantie een dienstverband voor de periode van een jaar. Als we het na dat jaar nog steeds kunnen vinden samen, dan krijg je een contract voor onbepaalde tijd.
 • Bij ons waterschap zijn we gewend (deels) plaats- en tijdonafhankelijk te werken. Om dat goed te kunnen doen liggen een laptop en telefoon voor je klaar. We hebben – zeker nu we veel meer vanuit huis werken – oog voor jouw fysieke en mentale gezondheid. Voor het inrichten van een ergonomische thuiswerkplek zijn (financiële) middelen beschikbaar.
 • Werken bij ons betekent vooruitdenken. Dat geldt ook voor jouw ontwikkeling. Talent, kwaliteit en ambitie staan bij ons centraal. Met aandacht voor een juiste balans tussen werken en leven. Je kunt rekenen op een persoonlijk budget voor opleiding en ontwikkeling.
 • Als je niet thuiswerkt, dan ontmoeten we elkaar in ons waterschapshuis in Lelystad. Centraal gelegen en gemakkelijk te bereiken vanuit alle hoeken van het land.
 • Omdat we duurzame mobiliteit stimuleren, vergoeden we de kosten als je reist met het openbaar vervoer (laagste tarief/tweede klasse). Kom je met eigen vervoer, dan is de reiskostenvergoeding € 0,19 per kilometer.

Enthousiast? Reageer!

Herken je jezelf in deze vacature? Dan maken we graag kennis! Laat via de solliciteerbutton je cv en motivatie achter. Liever eerst meer informatie over de functie en/of de procedure? Of een keertje vrijblijvend langskomen voor een kop koffie? Neem dan contact op met Henk de Weerd, teammanager, via 06-46919916 of Erik Deiman, senior beleidsadviseur, via 06-15037122.

Wij Zuiderzeelanders zijn allemaal anders, we hebben een eigen talent en een unieke achtergrond. Maar er is één ding dat ons bindt en ons beweegt: water. We geloven bij Waterschap Zuiderzeeland dat de kracht van samen diversiteit is; dat we als organisatie vooruitkomen door samen te werken. We bieden iedereen gelijke kansen. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wie je liefhebt en of je wel of geen arbeidsbeperking hebt. Of je nu al bij ons werkt en solliciteert of nadenkt over een baan bij ons waterschap, uitgangspunt is dat we gaan voor de juiste collega op de juiste plek. Bij Waterschap Zuiderzeeland ben je welkom. Iedereen is uitgenodigd om te solliciteren!

Wij werken niet met wervings- en selectiebureaus voor de invulling van deze vacature.

Om jouw sollicitatie compleet te maken vragen wij jou het onderstaande formulier in te vullen:

Het formulier wordt geladen.

Wij hebben de nadrukkelijke wens om deze vacature zonder tussenkomst van een werving- en selectie-, detachering- of uitzendbureau in te vullen. Ongevraagd toegestuurde kandidaten worden dan ook niet in behandeling genomen en worden als niet verzonden beschouwd.