Flevoland | maximaal € 5.771,- bruto per maand bij 36 uur | 36 uur | bepaalde tijd |
20% flexibel arbeidsvoorwaardenbudget | flexibele werktijden

Direct solliciteren

Ben jij degene die graag ons bestuur adviseert en ondersteunt? Dan nodigen we je van harte uit te solliciteren op onze vacature van senior bestuursadviseur. In deze functie ben je degene die zorgt voor de verbinding tussen de organisatie en het bestuur. Je bent werkzaam op de stafafdeling. Werk je bij Waterschap Zuiderzeeland, dan werk je op de bodem van de vroegere Zuiderzee. In een omgeving die voortdurend verandert - maatschappelijk, wettelijk én klimatologisch. Dat maakt jouw werk en dat van je collega’s verrassend veelzijdig en uitdagend.

Waar jij aan bijdraagt

Als bestuursadviseur ben je adviserend en ondersteunend aan ons bestuur. Je zorgt ervoor dat het bestuurlijk proces goed verloopt en dat de stukken op tijd zijn besproken en geagendeerd. Ook adviseer je de collega’s in de organisatie hierover. Je volgt de ontwikkelingen in de portefeuilles en adviseert hierover. Je signaleert bestuurlijke, politieke en communicatieve risico’s en kansen en onderneemt waar nodig actie. Je weet goed evenwicht te bewaren tussen flexibel meebewegen en het bewaken van de deadlines.

Je bent bestuurlijk-juridisch onderlegd en je zorgt ervoor dat het bestuurlijke besluitvormingsproces rechtsgeldig verloopt. Je houdt het reglement van orde voor de vergaderingen actueel en borgt dat deze wordt nageleefd. Je adviseert over de correcte formulering van besluiten in relatie tot relevante wetgeving en bent verantwoordelijk voor het publiceren van besluiten. Daarnaast lever je een bijdrage aan bestuurlijke vernieuwing en heb je de rol van secretaris bij bestuurlijke commissies en werkgroepen.

Als bestuursadviseur werk je in een samenleving die steeds complexer wordt en waarbij bestuurlijke besluiten steeds minder alleen gerealiseerd worden. Dit brengt een ander bestuurlijk proces met zich mee dan wij gewend zijn. Een proces waarin vroegtijdig kaders worden meegegeven en duidelijke procesafspraken worden gemaakt met de omgeving, dagelijks en algemeen bestuur. Je weet heel goed wat jouw rol is in deze complexe omgeving je handelt hierin proactief. Daarnaast snap je hoe de politiek bestuurlijke lijntjes lopen.

Jouw profiel

Je bent een verbinder pur sang. Je weet je interne netwerk goed op te bouwen, te onderhouden en voor je in te zetten. Je staat stevig in je schoenen en houdt zicht op de gemaakte afspraken, lopende processen en verplichtingen en bereidt de agenda’s voor. Je kunt hierbij logica en structuur aanbrengen in een hectische omgeving.

Je begrijpt hoe de besluitvorming in een politiek-bestuurlijke organisatie werkt en welke verschillende belangen meespelen. Daarnaast blijf je op de hoogte van zaken die in je omgeving en in de politiek spelen. Complexe situaties doorzie je snel, je kunt vlot schakelen tussen verschillende dossiers en met strategisch inzicht en overtuigingskracht kom je tot de kern van de zaak. Alhoewel je prima zelfstandig kunt werken, is voor jou samenwerking de sleutel voor het beste resultaat.

Je werkt intensief samen met collega’s bij de beleidsmatige, ondersteunende en uitvoerende afdelingen. Je adviseert inhoudelijk verantwoordelijken en draagt bij aan bestuurlijke vernieuwingen. Zoals het verder verbeteren van kaderstelling door het bestuur, een slagvaardig en kwalitatief goed bestuurlijk proces, het samenspel tussen algemeen en dagelijks bestuur en de samenwerking tussen dagelijks bestuur en de organisatie. Je werkt samen met externe collega’s van mede overheden in de regio en de Unie van Waterschappen.

Hier ga je werken

Je werkt binnen de stafafdeling in het team directie en bestuursondersteuning. Dit team bestaat uit 11 medewerkers en is een belangrijke schakel tussen het bestuur, directie en de ambtelijke organisatie.

Wij vragen

Dat je goed kunt omgaan met druk, het politiek-bestuurlijke krachtenveld, belangentegenstellingen, emotie en weerstand. Je bent mondeling en schriftelijk communicatief sterk. Een verbinder. Je spreekt de taal van de bestuurder. Je bent flexibel in tijd en inzet. Je weet daarbij je eigen grenzen te bewaken.

Je hebt aantoonbaar ruime ervaring met werken in een politiek-bestuurlijke omgeving. Je hebt een frisse en positieve insteek en bent sterk in het toepassen van vernieuwende ideeën. Je schakelt snel en je bent resultaatgericht.

Je hebt een academisch werk- en denkniveau, middels een opleiding bestuursrecht, of vergelijkbaar. Kennis van het openbaar bestuur, programma/ verandermanagement, beleid en wet- en regelgeving is in deze functie een pre.

Dit krijg je ervoor terug

  • Je kunt rekenen op een goed salaris. Je salaris is maximaal € 5.771,- bruto per maand bij 36 uur per week, inschaling vindt plaats afhankelijk van ervaring en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.
  • Naast je salaris krijg je een individueel keuze budget van 20% van je jaarsalaris. Dat geld kun je vrij besteden, bijvoorbeeld aan extra verlofdagen of als aanvulling op je salaris.
  • We bieden je in eerste instantie een dienstverband voor de periode van een jaar. Als we het na dat jaar nog steeds kunnen vinden samen, dan krijg je een contract voor onbepaalde tijd.
  • Een functie binnen een gedreven en vakkundig team.
  • Bij ons waterschap zijn we gewend plaats en tijd onafhankelijk te werken. Omdat goed te kunnen doen liggen een laptop en telefoon voor je klaar. We werken vanuit vertrouwen en geven je de verantwoordelijkheid.
  • Werken bij ons betekent vooruitdenken. Dat geldt ook voor jouw ontwikkeling. Talent, kwaliteit en ambitie staan bij ons centraal. In een goede balans tussen werken en leven. Je kunt rekenen op een persoonlijk budget voor opleiding en ontwikkeling.
  • Een goede balans tussen werken en leven. Daar helpen we je graag mee.
  • Je gaat werken in Lelystad. Centraal gelegen en gemakkelijk te bereiken vanuit eigenlijk alle hoeken van het land.

Geïnteresseerd?

Herken je jezelf in deze vacature? Dan maken we graag kennis. Solliciteer tot uiterlijk 28 oktober 2020 door te klikken op de solliciteerbutton en je cv en motivatie achter te laten. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op 5 november en 10 november, een assessment op 16 november kan onderdeel uitmaken van de procedure.

Heb je vragen over de functie? Neem dan contact op met mevrouw Smink, afdelingsmanager Staf via het telefoonnummer 06-15037080.

We geloven in de kracht van diversiteit en willen als organisatie een afspiegeling zijn van de maatschappij. Daar houden we ook rekening mee in onze selectieprocedure. Deze vacature staat gelijktijdig in- en extern uit. Bij gelijke geschiktheid wordt voorrang gegeven aan de interne kandidaat. Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld

Direct solliciteren op deze functie