Bij Waterschap Zuiderzeeland zoeken we een Specialist Energietransitie. Om ons te helpen bij een grote uitdaging die het waterschap de komende periode te wachten staat. Namelijk het uitvoeren van de nieuwe energiestrategie. Energie, duurzaamheid, klimaat en werken aan een fossielvrije toekomst staan daarin centraal. Jij gaat het waterschap helpen bij het realiseren van de ambities op het gebied van energie.

Lelystad | maximaal € 5340 bruto per maand bij 36 uur | 36-36 uur 

21% flexibel arbeidsvoorwaardenbudget | flexibele werktijden

Direct solliciteren op de vacature

Waar jij aan bijdraagt

Jij bent de specialist op het gebied van energie en onze nieuwe energiestrategie. Procesmatig en inhoudelijk draag jij bij aan goede uitvoering van de plannen. Samen met andere specialisten ben je verantwoordelijk voor de beleidsmatige uitvoering van de (afdelings)visie en projecten. Jouw belangrijkste taken:

 • het onderzoeken van technische ontwikkelingen en ontwikkelingen in de markt die belangrijk zijn voor de energietransitie;
 • in kaart brengen van kansen en knelpunten op het gebied van de energiestrategie;
 • verder ontwikkelen en realiseren van kansen en mogelijkheden die je ziet (je krijgt daar – bijna dan – alle vrijheid in).

Jouw profiel

Je kunt goed samenwerken en je beseft dat samen optrekken een belangrijke voorwaarde is om doelen te behalen. Jij bent een netwerker die gaat voor resultaat. Je weet anderen te enthousiasmeren met je mee te doen. Mensen zowel binnen als buiten Zuiderzeeland – op alle (politiek bestuurlijke) niveaus - weten wat ze aan je hebben, je bent duidelijk en verliest onze ambities daarbij nooit uit het oog. Je bent creatief, vernieuwend en je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je bent flexibel; schakelt makkelijk tussen verschillende werkzaamheden en niveaus. Je instelling is zakelijk en je hebt commercieel inzicht. Je beschikt daarnaast over:

 • een hbo- of wo-opleiding op het gebied van energie en/of techniek;
 • 3 - 5 jaar relevante werkervaring op het gebied techniek, energiehuishouding en -transitie;
 • ervaring met projectmanagement binnen een technische omgeving;
 • goede rapportage- en communicatievaardigheden (in het Nederlands én het Engels).

Hier ga je werken

Werk je bij Waterschap Zuiderzeeland, dan werk je op de bodem van de vroegere Zuiderzee. In een omgeving die voortdurend verandert - maatschappelijk, wettelijk én klimatologisch. Dat maakt jouw werk en dat van je collega’s verrassend veelzijdig en behoorlijk uitdagend. Je komt te werken binnen het team Planmatig Beheer van de afdeling Zuiveringen & Gemalen. Een van dé afdelingen waar het allemaal om draait binnen ons waterschap; waar we zorgen voor het bemalen van oppervlaktewater en het zuiveren van het afvalwater in Flevoland. Naast het team Planmatig Beheer ben jij ook onderdeel van de specialistengroep Energie. Dat is een groep collega’s van verschillende afdelingen die zorgen voor een integrale aanpak van de energiestrategie.   

Waterschapshuis

Dit krijg je ervoor terug

 • Een flexibele baan met een hoop ruimte om daar zelf invulling aan te geven. Op basis van vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Want dat is hoe we werken. 
 • Je kunt rekenen op een goed salaris - afhankelijk van je ervaring maximaal 5.340 euro bruto per maand (schaal 11) bij 36 uur - en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.
 • Naast je salaris krijg je een individueel keuzebudget van 21 procent van je jaarsalaris. Dat geld kun je vrij besteden, bijvoorbeeld aan extra verlofdagen of als aanvulling op je salaris.
 • We bieden je in eerste instantie een dienstverband voor de periode van een jaar. Als we het na dat jaar nog steeds kunnen vinden samen, dan krijg je een contract voor onbepaalde tijd.
 • Bij ons waterschap zijn we gewend (deels) plaats- en tijdonafhankelijk te werken. Om dat goed te kunnen doen liggen een laptop en telefoon voor je klaar. We hebben – zeker nu we veel meer vanuit huis werken – oog voor jouw fysieke en mentale gezondheid. Voor het inrichten van een ergonomische thuiswerkplek zijn (financiële) middelen beschikbaar.
 • Werken bij ons betekent vooruitdenken. Dat geldt ook voor jouw ontwikkeling. Talent, kwaliteit en ambitie staan bij ons centraal. Met aandacht voor een juiste balans tussen werken en leven. Je kunt rekenen op een persoonlijk budget voor opleiding en ontwikkeling.
 • Als je niet thuiswerkt, dan ontmoeten we elkaar in ons waterschapshuis in Lelystad. Centraal gelegen en gemakkelijk te bereiken vanuit alle hoeken van het land.
 • Omdat we duurzame mobiliteit stimuleren, vergoeden we de kosten als je reist met het openbaar vervoer (laagste tarief/tweede klasse). Kom je met eigen vervoer, dan is de reiskostenvergoeding 0,19 cent per kilometer.

Enthousiast? Reageer!

Herken je jezelf in deze vacature? Dan maken we graag kennis! Laat via de solliciteerbutton je cv en motivatie achter. Dat kan tot 4 juli 2022. Liever eerst meer informatie over de functie en/of de procedure? Of een keertje vrijblijvend langskomen voor een kop koffie? Neem dan contact op met Martin Oordt, afdelingsmanager Zuiveringen & Gemalen, via 06-11324056 of m.oordt@zuiderzeeland.nl. De sollicitatiegesprekken zijn op 13 en 14 juli 2022. Mocht dit in verband met de zomervakantie lastig zijn, laat het ons dan weten in je sollicitatiebrief.

Wij Zuiderzeelanders zijn allemaal anders, we hebben een eigen talent en een unieke achtergrond. Maar er is één ding dat ons bindt en ons beweegt: water. We geloven bij Waterschap Zuiderzeeland dat de kracht van samen diversiteit is; dat we als organisatie vooruitkomen door samen te werken. We bieden iedereen gelijke kansen. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wie je liefhebt en of je wel of geen arbeidsbeperking hebt. Of je nu al bij ons werkt en solliciteert of nadenkt over een baan bij ons waterschap, uitgangspunt is dat we gaan voor de juiste collega op de juiste plek. Bij Waterschap Zuiderzeeland ben je welkom. Iedereen is uitgenodigd om te solliciteren!

Wij werken niet met wervings- en selectiebureaus voor de invulling van deze vacature. 

Om jouw sollicitatie compleet te maken vragen wij jou het onderstaande formulier in te vullen:

Het formulier wordt geladen.

Wij hebben de nadrukkelijke wens om deze vacature zonder tussenkomst van een werving- en selectie-, detachering- of uitzendbureau in te vullen. Ongevraagd toegestuurde kandidaten worden dan ook niet in behandeling genomen en worden als niet verzonden beschouwd.