Bij Waterschap Zuiderzeeland zoeken we een teammanager Zuiveringen. Omdat de huidige teammanager met pensioen gaat. Met elkaar maken we in Flevoland veel water vies. Dat spoelen we door afvoerputjes, gootstenen en wc’s naar het riool. Bij Waterschap Zuiderzeeland maken we jaarlijks 28 miljoen m3 water weer schoon. Zodat het veilig terug kan naar sloten, vaarten en tochten. We zoeken iemand met een technische achtergrond en die met een goede dosis enthousiasme het team verder kan laten groeien.

| maximaal € 5340 bruto per maand bij 36 uur | 36-36 uur 

21% flexibel arbeidsvoorwaardenbudget | flexibele werktijden

Direct solliciteren op de vacature

Waar jij aan bijdraagt

Team Zuiveringen is verantwoordelijk voor het zuiveringsproces: sturen op basis van analyseresultaten uit bemonstering en online meting, bedienen van rioolgemalen en technisch onderhoud. Als teammanager Zuiveringen ben jij leidinggevende van dat team. Jouw belangrijkste taken:

 • daadkrachtig leidinggeven vanuit een stevige inhoudelijke expertise: je geeft je team vertrouwen en autonomie en coacht hen in het versterken van hun professionele ontwikkeling;
 • stimuleren van samenwerking binnen het team en met de andere afdelingen van het waterschap;
 • adviseren van de organisatie op het gebied van onder andere onze zuiveringen en zuiveringstechniek;
 • een bijdrage leveren aan de jaarplannen van de afdeling en daarbij behorende verantwoordingsrapportages;
 • vanuit jouw deskundigheid onderdeel uitmaken van de calamiteitenorganisatie.

Jouw profiel

Je bent sterk in persoonlijke communicatie. Je staat stevig in je schoenen, bent mensgericht, kan duidelijke kaders stellen en sturen op resultaten. Je kunt goed samenwerken en je beseft dat samen optrekken een belangrijke voorwaarde is om doelstellingen te behalen. Jij gaat voor resultaat en weet anderen te enthousiasmeren met je mee te doen. Je hebt een coachende stijl van leidinggeven. Je neemt initiatieven en bent een goede organisator. Mensen zowel binnen als buiten Zuiderzeeland – op alle (politiek bestuurlijke) niveaus - weten wat ze aan je hebben, je bent duidelijk en verliest onze watertaken daarbij nooit uit het oog. Met jouw visie en overzicht weet je op een prettige en enthousiaste manier de organisatie te adviseren. Je bent gericht op verbetering en innovatie, houdt de doelstellingen en ontwikkelingen in de gaten en geeft naar eigen inzicht verdere invulling aan de prestaties van je team. Je beschikt daarnaast over:

 • een diploma op technisch/technologisch hbo-niveau;
 • (aantoonbare) affiniteit met het vakgebied van je team, het waterzuiveringsproces of vergelijkbaar;
 • ervaring in een leidinggevende rol van vergelijkbaar niveau;
 • ervaring met het werken in een (politiek) bestuurlijke omgeving;
 • kennis van projectmatig werken.

Hier ga je werken

Werk je bij Waterschap Zuiderzeeland, dan werk je op de bodem van de vroegere Zuiderzee. In een omgeving die voortdurend verandert - maatschappelijk, wettelijk én klimatologisch. Dat maakt jouw werk en dat van je collega’s verrassend veelzijdig en behoorlijk uitdagend. Je gaat werken binnen de afdeling Zuiveringen & Gemalen, een groep van zestig bevlogen medewerkers. Een van dé afdelingen waar het allemaal om draait binnen ons waterschap; waar we het afvalwater in Flevoland zuiveren en er voor zorgen dat de polder droog blijft. Als teammanager van de Zuiveringen geef jij leiding aan zo’n 25 technische collega’s die op onze 5 waterzuiveringen verspreid door de polder werken.

Waterschapshuis

Dit krijg je ervoor terug

 • Een flexibele baan met een hoop ruimte om daar zelf invulling aan te geven. Op basis van vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Want dat is hoe we werken. 
 • Je kunt rekenen op een goed salaris - afhankelijk van je ervaring maximaal 5.340 euro per maand (schaal 11) bij 36 uur - en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.
 • Naast je salaris krijg je een individueel keuzebudget van 21 procent van je jaarsalaris. Dat geld kun je vrij besteden, bijvoorbeeld aan extra verlofdagen of als aanvulling op je salaris.
 • We bieden je in eerste instantie een dienstverband voor de periode van een jaar. Als we het na dat jaar nog steeds kunnen vinden samen, dan krijg je een contract voor onbepaalde tijd.
 • Bij ons waterschap zijn we gewend (deels) plaats- en tijdonafhankelijk te werken. Om dat goed te kunnen doen liggen een laptop en telefoon voor je klaar. We hebben – zeker nu we veel meer vanuit huis werken – oog voor jouw fysieke en mentale gezondheid. Voor het inrichten van een ergonomische thuiswerkplek zijn (financiële) middelen beschikbaar.
 • Werken bij ons betekent vooruitdenken. Dat geldt ook voor jouw ontwikkeling. Talent, kwaliteit en ambitie staan bij ons centraal. Met aandacht voor een juiste balans tussen werken en leven. Je kunt rekenen op een persoonlijk budget voor opleiding en ontwikkeling.
 • Omdat we duurzame mobiliteit stimuleren, vergoeden we de kosten als je reist met het openbaar vervoer (laagste tarief/tweede klasse). Kom je met eigen vervoer, dan is de reiskostenvergoeding 0,19 cent per kilometer.

Enthousiast? Reageer!

Herken je jezelf in deze vacature? Dan maken we graag kennis! Laat via de solliciteerbutton je cv en motivatie achter. Dat kan tot 10 juli 2022. Liever eerst meer informatie over de functie en/of de procedure? Of een keertje vrijblijvend langskomen voor een kop koffie? Neem dan contact op met Martin Oordt, afdelingsmanager Zuiveringen & Gemalen, via 06-11324056 of m.oordt@zuiderzeeland.nl.
De sollicitatiegesprekken zijn op 16 juli 2022. Mocht dit in verband met de zomervakantie lastig zijn, laat het ons dan weten in je sollicitatiebrief. We zijn benieuwd wat je allemaal in huis hebt. Een professioneel en objectief assessment kan daarom deel uitmaken van de procedure.

Wij Zuiderzeelanders zijn allemaal anders, we hebben een eigen talent en een unieke achtergrond. Maar er is één ding dat ons bindt en ons beweegt: water. We geloven bij Waterschap Zuiderzeeland dat de kracht van samen diversiteit is; dat we als organisatie vooruitkomen door samen te werken. We bieden iedereen gelijke kansen. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wie je liefhebt en of je wel of geen arbeidsbeperking hebt. Of je nu al bij ons werkt en solliciteert of nadenkt over een baan bij ons waterschap, uitgangspunt is dat we gaan voor de juiste collega op de juiste plek. Bij Waterschap Zuiderzeeland ben je welkom. Iedereen is uitgenodigd om te solliciteren!

Wij werken niet met wervings- en selectiebureaus voor de invulling van deze vacature.

Om jouw sollicitatie compleet te maken vragen wij jou het onderstaande formulier in te vullen:

Het formulier wordt geladen.

Wij hebben de nadrukkelijke wens om deze vacature zonder tussenkomst van een werving- en selectie-, detachering- of uitzendbureau in te vullen. Ongevraagd toegestuurde kandidaten worden dan ook niet in behandeling genomen en worden als niet verzonden beschouwd.