Als technicus Afvalwaterzuivering voor Waterschap Zuiderzeeland zorg jij ervoor dat afvalwater weer schoon kan terugstromen in onze sloten, meren en grachten. Dat doe je door de zuiveringsinstallaties en de rioolgemalen technisch te beheren en te onderhouden. Zo blijft alles werken zoals het hoort en houden we het oppervlaktewater in Flevoland schoon en veilig.

| maximaal € 3548 bruto per maand bij 36 uur | 36-36 uur 

21% flexibel arbeidsvoorwaardenbudget | flexibele werktijden

Direct solliciteren op de vacature

Waar jij aan bijdraagt

Wist je dat wij als mens gemiddeld zo’n 135 liter afvalwater per dag produceren? Dat is veel water om te zuiveren! In het team Zuiveringen bedien je de zuiveringen en rioolgemalen, doe je technisch onderhoud en los je storingen op. Samen sturen jullie het zuiveringsproces op basis van de analyseresultaten uit bemonstering en online meting. 

Lees meer over het zuiveren van afvalwater. 
https://www.zuiderzeeland.nl/zuiveren-van-afvalwater  


“Je bent als het ware eigen baas binnen de organisatie, je bent van A tot Z overal bij betrokken. Het mooiste vind ik als we een lastige storing samen toch opgelost krijgen. Een team, een taak.” 
Henry Kroon, vaktechnicus Team Zuiveringen 

Jouw profiel

 • Je hebt een elektrotechnische of mechatronica opleiding op mbo niveau. 
 • Je kunt goed samenwerken en bent een echte verbinder. Dit is voor ons belangrijk omdat je in een klein team werkt. 
 • Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel. 
 • Jarenlange ervaring is geen must, dat je zin hebt in je werk en het met enthousiasme uitvoert vinden we belangrijker. 
 • Je bent leergierig en bereid om cursussen te volgen, zoals NEN 3140, VCA, gasmeten en betreden van besloten ruimtes. 
 • Je hebt een rijbewijs B. 
 • Bij calamiteiten ben je oproepbaar - ook in het weekend - en los je storingen op of bedien je de zuiveringen. 

Hier ga je werken

Werk je bij Waterschap Zuiderzeeland, dan werk je op de bodem van de vroegere Zuiderzee. Je gaat werken in het team Zuiveringen - onderdeel van de afdeling Zuiveringen en Gemalen. Een van dé afdelingen waar het allemaal om draait binnen ons waterschap; waar we zorgen voor het zuiveren van het afvalwater in Flevoland. Je bent werkzaam op één van onze vijf zuiveringen waar je samenwerkt in een team van 3-5 collega’s. Met elkaar hebben jullie de benodigde kennis en vakmanschap in huis. 

Waterschapshuis

Dit krijg je ervoor terug

 • Je kunt rekenen op een bruto maandsalaris van maximaal € 4.293,- bij een 36-urige werkweek. Dit salaris is opgebouwd uit een bruto basissalaris van maximaal € 3.548,- en een individueel keuzebudget (IKB) van 21% (inclusief 8% vakantiegeld), wat neerkomt op maximaal € 745,- bruto. Omdat je je handen vies maakt, krijg je daarnaast ook een maandelijkse inconveniëntentoeslag van € 144,- en je ontvangt een vergoeding voor de storingsdiensten die je doet. 
 • Het individueel keuzebudget van 21% van je jaarsalaris kun je vrij besteden, bijvoorbeeld aan extra verlofdagen of als aanvulling op je salaris.  
 • Een flexibele baan met een hoop ruimte om daar zelf invulling aan te geven. Op basis van vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Want dat is hoe we werken.  
 • We bieden je in eerste instantie een dienstverband voor de periode van een jaar. Als we het na dat jaar nog steeds kunnen vinden samen, dan krijg je een vast contract.  
 • Werken bij ons betekent vooruitdenken. Dat geldt ook voor jouw ontwikkeling. Talent, kwaliteit en ambitie staan bij ons centraal. Met aandacht voor een juiste balans tussen werken en leven. Je kunt rekenen op een persoonlijk budget voor opleiding en ontwikkeling.  
 • Omdat we duurzame mobiliteit stimuleren, vergoeden we de kosten als je reist met het openbaar vervoer (laagste tarief/tweede klasse). Kom je met eigen vervoer, dan krijg je een reiskostenvergoeding van € 0,21 per kilometer. 

Enthousiast? Reageer!

Herken je jezelf in deze vacature? Wij maken graag kennis met je! Laat via de solliciteerbutton je CV en motivatie achter. Dan nemen wij contact met je op. 

Liever eerst meer informatie over de functie en/of de procedure? Neem dan contact op met Marten Dunnebier, Teammanager Zuiveringen, via 06-50264751.  
 
Wij Zuiderzeelanders zijn allemaal anders, we hebben een eigen talent en een unieke achtergrond. Maar er is één ding dat ons bindt en ons beweegt: water. We geloven bij Waterschap Zuiderzeeland dat de kracht van samen diversiteit is; dat we als organisatie vooruitkomen door samen te werken. We bieden iedereen gelijke kansen. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wie je liefhebt en of je wel of geen arbeidsbeperking hebt. Of je nu al bij ons werkt en solliciteert of nadenkt over een baan bij ons waterschap, uitgangspunt is dat we gaan voor de juiste collega op de juiste plek. Bij Waterschap Zuiderzeeland ben je welkom. Iedereen is uitgenodigd om te solliciteren! 

Wij werken niet met werving- en selectiebureaus voor de invulling van deze vacature.

Om jouw sollicitatie compleet te maken vragen wij jou het onderstaande formulier in te vullen:

Het formulier wordt geladen.

Wij hebben de nadrukkelijke wens om deze vacature zonder tussenkomst van een werving- en selectie-, detachering- of uitzendbureau in te vullen. Ongevraagd toegestuurde kandidaten worden dan ook niet in behandeling genomen en worden als niet verzonden beschouwd.