Zet jij iets in elkaar of sluit jij iets aan zonder de gebruiksaanwijzing te lezen? En werkt het daarna ook nog? Misschien schuilt er in jou dan een echte technicus! 

Bij Waterschap Zuiderzeeland werken veel technische mensen

De zorg, de bouw, administratie, media… Er is eigenlijk geen beroep te bedenken waar techniek geen rol speelt. Is het niet werken ín de techniek, dan is het wel werken mét techniek. Ook bij Waterschap Zuiderzeeland werken technische mensen op de gemalen en zuiveringen. Zij zorgen ervoor dat mensen in Flevoland veilig kunnen leven. Dat boeren voldoende water hebben voor hun gewassen. En bij regen dat het water wordt afgevoerd zodat bewoners droge voeten hebben en houden. Daarnaast zorgen zij ervoor dat het afvalwater gezuiverd wordt en schoon terugstroomt in onze sloten en vaarten.   

Waterschap Zuiderzeeland brengt techniek graag onder de aandacht

Dit doen wij door mee te doen aan verschillende activiteiten. Zo staan wij op 22, 23 en 24 juni, in samenwerking met Stichting Beleef je Beroep, op het TechniekPodium in Almere. Op het TechniekPodium ontmoeten leerlingen bedrijven en maken kennis met beroepen waarbij je niet direct aan techniek denkt, maar waarbij technologie en automatisering niet weg te denken zijn.  
Daarnaast kun je bij ons terecht voor een bezoek aan een gemaal, denken wij graag mee bij een technasiumopdracht of een ander technisch vraagstuk en geven wij interviews en gastlessen. 
 

Het waterschap als dé plek voor jouw stage of opdracht 

Ben jij op zoek naar een technische stage? Moet jij aan de slag met een werkstuk of een technische (afstudeer)opdracht? Of wil je graag een medewerker van het waterschap spreken? Voor jouw technische vragen kun je contact opnemen met educatie@zuiderzeeland.nl. Wij helpen je dan graag verder!