Vanaf 29 juli werd op verschillende niet officiële zwemlocaties blauwalg geconstateerd. Goed nieuws, op al deze locaties zijn de waarschuwingen niet langer van kracht. Waterschap Zuiderzeeland heeft de waarschuwingsborden weggehaald. 

Zwem alleen in officieel zwemwater

In Flevoland zijn meerdere locaties aangewezen als officiële zwemlocatie (bovenstaande wateren zijn geen officiële zwemlocaties). Het waterschap controleert het zwemwater binnen de dijken in van mei tot oktober tweewekelijks. Bij blauwalg of andere afwijkingen doen we een melding bij de beheerder van de zwemlocatie: Omgevingsdienst Flevoland, Gooi & Vechtstreek. Zij zorgen dan voor waarschuwingen op locatie en sociale media.

Op zoek naar een locatie om te kunnen zwemmen? Kijk dan altijd eerst bij welke zwemlocaties je veilig kunt zwemmen. Alle actuele informatie over zwemwater is te vinden op www.zwemwater.nl(externe link).

U kunt blauwalg melden

Bij blauwalg vormen zich heldergroene, groenblauwe of helder blauwe olieachtige drijflagen. Deze kunnen zich makkelijk ophopen aan bijvoorbeeld oevers en op stranden. Vermoed u blauwalg? Meld dit dan bij ons.