Lelystad | maximaal € 5.145,- bruto per maand bij 36 uur | 32-36 uur | 

20% flexibel arbeidsvoorwaardenbudget | flexibele werktijden

Direct solliciteren op de vacature

Bij Waterschap Zuiderzeeland beheren we dijken, watergangen, gemalen en waterzuiveringen. Hiermee zorgen we voor veiligheid en voldoende en schoon water. We zijn op zoek naar twee bedrijfsjuristen (junior en medior/senior) voor het team Juridische Zaken en Grondzaken die ons gaan helpen om ons waterwerk goed en volgens de regels te kunnen doen.

Waar jij aan bijdraagt

Als bedrijfsjurist help je het waterschap om te kijken naar mogelijkheden en adviseer je over het beheersen van risico’s. Je maakt deel uit van het team Juridische Zaken en Grondzaken. Met in totaal 9 collega’s adviseer en ondersteun je de organisatie, afdelingsmanagers en projectleiders bij juridische vraagstukken met een brede blik. Je werkt daarbij intensief samen met de overige kennisgebieden van de afdeling Bestuur en Bedrijfsvoering.

De ene dag schrijf je mee aan een bestuursovereenkomst en adviseer je een projectleider over de mogelijke verschillende samenwerkings- en rechtsvormen voor een project samen met een medeoverheid. De volgende dag breng je actief kennis in bij een overleg van een projectgroep die de mogelijkheden onderzoekt van innovaties in de waterketen. Tussendoor adviseer je integraal samen met een van je collega’s van een ander kennisgebied van de afdeling. Kortom, je rol is breed, van adviseren en het actief delen van je juridische kennis - in verbinding met de andere kennisgebieden- en met de organisatie, tot de uitvoering zoals het adviseren en meeschrijven aan bestuursovereenkomsten.

Je hebt een breed scala aan werkzaamheden, waaronder:

 • het adviseren vanuit mogelijkheden en oplossingen;
 • als adviseur betrokken zijn bij interne en externe projecten;
 • vanuit het juridische kennisgebied de verbinding leggen binnen het team en met de organisatie;
 • het leveren van een bijdrage aan actieve kennisdeling;
 • adviseren op samenwerkingsovereenkomsten: zowel publiek-publiek als publiek-privaat;
 • verordeningen en reglementen opstellen;
 • WOB verzoeken aan het waterschap coördineren;
 • juridische adviezen geven op bijvoorbeeld de volgende rechtsgebieden: aansprakelijkheidsrecht, aanbestedingsrecht, vergunningverlening en handhaving en de Omgevingswet;
 • het waterschap vertegenwoordigen in juridische geschillen, bezwaar- en beroepsprocedures en procedures op het vlak van aansprakelijkheidsrecht.

Jouw profiel

Je bent een professional met een pragmatische insteek die samen met collega’s of alleen lekker aan de slag gaat. Je kunt relativeren en hebt humor. Je kunt overtuigen, denken in oplossingen en je hebt oog voor bestuurlijke verhoudingen. Je kunt snel schakelen tussen verschillende onderwerpen, adviesvormen en klanten. Je bent nieuwsgierig en stelt kritische vragen met als doel te leren en/of te verbeteren. Je beschikt daarnaast over:

 • een afgeronde juridische opleiding op wo-niveau;
 • bij voorkeur kennis van een van de volgende rechtsgebieden: water(schaps) recht, omgevingsrecht, aanbestedingsrecht, staatssteun en/of energierecht;
 • kennis van bestuursrecht en privaatrecht.

We zijn op dit moment op zoek naar twee juristen. Heb jij 3-5 jaar werkervaring als juridisch adviseur of (bedrijfs)jurist en kennis van de waterwereld? Dan willen we jou! Heb jij nog niet zoveel ervaring maar ben je leergierig en heb je zin om je verder te ontwikkelen? Dan willen we jou ook! Met de toevoeging van twee verschillende profielen aan ons team zijn wij klaar om de komende jaren met enthousiasme aan de verdere
ontwikkeling van de integrale adviesrol te werken.

Hier ga je werken

Werk je bij Waterschap Zuiderzeeland, dan werk je op de bodem van de vroegere Zuiderzee. In een omgeving die voortdurend verandert – maatschappelijk, wettelijk én klimatologisch. Dat maakt jouw werk en dat van je collega’s verrassend veelzijdig en behoorlijk uitdagend.

Dit krijg je ervoor terug

 

 • Een flexibele baan met een hoop ruimte om daar zelf invulling aan te geven. Op basis van vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Want dat is hoe we werken.
 • Je kunt rekenen op een goed salaris - afhankelijk van je ervaring maximaal 5.145 euro per maand (schaal 11) bij 36 uur - en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.
 • Naast je salaris krijg je een individueel keuzebudget van 21 procent van je jaarsalaris. Dat geld kun je vrij besteden, bijvoorbeeld aan extra verlofdagen of als aanvulling op je salaris.
 • We bieden je in eerste instantie een dienstverband voor de periode van een jaar. Als we het na dat jaar nog steeds kunnen vinden samen, dan krijg je een contract voor onbepaalde tijd.
 • Bij ons waterschap zijn we gewend (deels) plaats- en tijdonafhankelijk te werken. Om dat goed te kunnen doen liggen een laptop en telefoon voor je klaar. We hebben – zeker nu we veel meer vanuit huis werken – oog voor jouw fysieke en mentale gezondheid. Voor het inrichten van een ergonomische thuiswerkplek zijn (financiële) middelen beschikbaar.
 • Werken bij ons betekent vooruitdenken. Dat geldt ook voor jouw ontwikkeling. Talent, kwaliteit en ambitie staan bij ons centraal. Met aandacht voor een juiste balans tussen werken en leven. Je kunt rekenen op een persoonlijk budget voor opleiding en ontwikkeling.
 • Als je niet thuiswerkt, dan ontmoeten we elkaar in ons waterschapshuis in Lelystad. Centraal gelegen en gemakkelijk te bereiken vanuit alle hoeken van het land.
 • Omdat we duurzame mobiliteit stimuleren, vergoeden we de kosten als je reist met het openbaar vervoer (laagste tarief/tweede klasse). Kom je met eigen vervoer, dan is de reiskostenvergoeding 0,19 cent per kilometer.

Geïnteresseerd?

Herken je jezelf in deze vacature? Dan maken we graag kennis! Laat via de solliciteerbutton je cv en motivatie achter. Dat kan tot en met 12 september 2021. Liever eerst meer informatie over de functie en/of de procedure? Neem dan contact op met Claudia van Lare, teammanager Juridische Zaken/Grondzaken, via 06-15037173. De sollicitatiegesprekken zijn op 20 september en 23 september 2021. We zijn benieuwd
wat je allemaal in huis hebt. Een professioneel en objectief assessment kan daarom deel uit maken van de procedure.

Wij Zuiderzeelanders zijn allemaal anders, we hebben een eigen talent en een uniek achtergrond. Maar er is één ding dat ons bindt en ons beweegt: water. We geloven bij Waterschap Zuiderzeeland dat de kracht van samen diversiteit is; dat we als organisatie vooruitkomen door samen te werken. We bieden iedereen gelijke kansen. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wie je liefhebt en of je wel of geen arbeidsbeperking hebt. Of je nu al bij ons werkt en solliciteert of nadenkt over een baan bij ons waterschap, uitgangspunt is dat we gaan voor de juiste collega op de juiste plek. Bij Waterschap Zuiderzeeland ben je welkom. Iedereen is uitgenodigd om te solliciteren!

Direct solliciteren op deze functie