Lelystad | maximaal € 5.095,- bruto per maand bij 36 uur | 28-36 uur | 
20% flexibel arbeidsvoorwaardenbudget | flexibele werktijden

Direct solliciteren op de vacature

Bij Waterschap Zuiderzeeland staan we voor duurzame ontwikkeling en beheer van ons regionale water. Daarbij kunnen we niet zonder informatie en digitale technologie. Onze technische besturing met automatisering van gemalen, zuiveringen en peilbeheer gaat steeds verder. En we gebruiken veel informatie van anderen, zoals neerslag- en satellietgegevens. De wereld van de digitale dienstverlening is volop in ontwikkeling. Nieuwe mogelijkheden als digitaal vergaderen, drones en smart sensoren veranderen ons dagelijks werk voortdurend. Flinke uitdagingen dus voor informatie en digitalisering. We zoeken een Informatiemanager (nieuwe functie) die ons gaat helpen bij het slaan van de brug tussen de business en de afdeling Informatie.

Waar jij aan bijdraagt

Informatie is onze waterschat. Als het gaat om ons eigen werk, maar het biedt ook toegevoegde waarde aan de maatschappij. Bij Zuiderzeeland zetten we deze schat aan informatie slim in om onze bestuurlijke ambities te realiseren. Ook in de digitale wereld. We organiseren ons als een solide en veilige informatie-entiteit. En willen daarvoor de mogelijkheden van data gedreven werken breder toepassen in onze organisatie. Dat is in een notendop de Informatiestrategie 2021-2025 van Waterschap Zuiderzeeland. Jij gaat ons helpen die te realiseren.

 • Je adviseert over strategische vraagstukken op het gebied van informatisering en automatisering en vertaalt deze naar tactisch niveau.
 • Door het (mede) ontwikkelen van beleid, jaarplan, informatiearchitectuur en stuurinformatie maak jij de verbinding tussen het informatiebeleid en ondersteunende systemen. Waardoor informatiestromen goed aansluiten op de steeds veranderende processen.
 • In samenwerking en het gesprek met de lijnorganisatie zet je complexe vraagstukken om in concrete, breed gedragen en uitvoerbare oplossingen.
 • Je analyseert knelpunten en behoeften in de informatievoorziening en vertaalt dit naar bruikbare oplossingen. Het creëren van draagvlak bij de implementatie van nieuwe/gewijzigde informatievoorzieningen is iets dat je niet vergeet.
 • Je maakt de vertaalslag tussen lijnorganisatie en IT en houdt rekening met wet- en regelgeving, beleid en informatiebeveiliging.
 • Als echte netwerker houd je op verschillende niveaus binnen de business contact met teammanagers, programmaleiders en portefeuillehouder en bouw en onderhoud je een efficiënt relatienetwerk binnen de waterschapsector, de overheid en de IT-wereld.
 • Je neemt deel aan regionale en landelijke overleggen en projecten. Als spin in het web vind je het leuk om op meerdere borden te schaken, de business en de politieke omgeving te snappen en met verschillende mensen in diverse projecten en programma’s samen te werken aan het behalen van resultaten.
 • Je verbindt de behoeften van stakeholders uit de business met de capaciteiten van architecten, adviseurs, project portfoliomanager en projectleiders, innovatiemanager. Je hebt hierbij een sturende en bewakende rol; jij bent de betrouwbare expert en inspiratiebron.
 • Nieuwe ontwikkelingen en trends volg jij op de voet, je zet ze om naar kansen en toepassingen voor Zuiderzeeland.

Jouw profiel

 • Je hebt hbo+ of wo werk- en denkniveau, bij voorkeur als het gaat om bedrijfskundige informatica.
 • Je bent vertrouwd met het vakgebied informatie- en procesmanagement en hebt kennis van ICT en GIS.
 • We zouden het fijn vinden als je kennis van en ervaring met de omslag naar een data gedreven organisatie hebt. En concreet invullen wat dat betekent voor de organisatie en haar IV.
 • Omdat je een netwerker en verbinder bent, zijn belangen van stakeholders voor jou geen geheim. Je kunt motiveren en hebt overtuigingskracht.
 • Je hebt een visie, bent gestructureerd en proactief, werkt graag projectmatig en bent analytisch ingesteld. Je houdt ervan dingen strak te plannen en organiseren.
 • Complexe vraagstukken kun je in hun samenhang analyseren en visualiseren. Je hebt snel een kundig oordeel klaar.
 • Je communicatieve vaardigheden zijn uitstekend, als geen ander kun jij vertaalslag van vaktaal naar de praktijk en bestuur maken.
 • Je kunt tactisch opereren in een omgeving met veel verschillende krachtenvelden; je bent organisatiesensitief en omgevingsbewust.
 • Je kunt goed sturen op inhoud en besluitvorming en richting.
 • Je bent klantgericht, deskundig, werkt kostenefficiënt en streeft naar optimale in- en externe samenwerking.
 • Als je waterschaps- of overheidservaring hebt is dat fijn (maar dus geen harde eis).

Hier ga je werken

Werk je bij Waterschap Zuiderzeeland, dan werk je op de bodem van de vroegere Zuiderzee. In een omgeving die voortdurend verandert - maatschappelijk, wettelijk én klimatologisch. Dat maakt jouw werk en dat van je collega’s verrassend veelzijdig en behoorlijk uitdagend.

Je gaat werken in het gedreven en vakkundige 15-koppige team Informatie-, Proces- en Projectmanagement (IPP), onderdeel van de afdeling Informatie. Samen zijn jullie verantwoordelijk voor privacy en security, architectuur, beleid en borging, project- en programmanagement en informatiebeheer.

Je kunt rekenen op volop ruimte voor je eigen ontwikkeling. Binnen Waterschap Zuiderzeeland, maar óók in regionale en landelijke samenwerking met bijvoorbeeld Het Waterschapshuis.

Dit krijg je ervoor terug

 • Een flexibele baan met een hoop ruimte om daar zelf invulling aan te geven. Op basis van vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Want dat is hoe we werken.
 • Je kunt rekenen op een goed salaris - afhankelijk van je ervaring maximaal 5.095 euro per maand bij 36 uur - en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.
 • We zoeken iemand voor 32 uur per week, maar 28 uur tot 36 uur per week is bespreekbaar.
 • Naast je salaris krijg je een individueel keuzebudget van 20 procent van je jaarsalaris. Dat geld kun je vrij besteden, bijvoorbeeld aan extra verlofdagen of als aanvulling op je salaris.
 • We bieden je in eerste instantie een dienstverband voor de periode van een jaar. Als we het na dat jaar nog steeds kunnen vinden samen, dan krijg je een contract voor onbepaalde tijd.
 • Bij ons waterschap zijn we gewend (deels) plaats- en tijdonafhankelijk te werken. Om dat goed te kunnen doen liggen een laptop en telefoon voor je klaar. We hebben – zeker nu we veel meer vanuit huis werken – oog voor de fysieke en mentale gezondheid van onze medewerkers. Voor het inrichten van een ergonomische thuiswerkplek zijn (financiële) middelen beschikbaar.
 • Werken bij ons betekent vooruitdenken. Dat geldt ook voor jouw ontwikkeling. Talent, kwaliteit en ambitie staan bij ons centraal. Met aandacht voor een juiste balans tussen werken en leven. Je kunt rekenen op een persoonlijk budget voor opleiding en ontwikkeling.
 • Als je niet thuiswerkt, dan werk je vanuit ons prijswinnende en energieneutrale waterschapshuis in Lelystad. Centraal gelegen en gemakkelijk te bereiken vanuit alle hoeken van het land.
 • Omdat we duurzame mobiliteit stimuleren, vergoeden we de kosten als je reist met het openbaar vervoer (laagste tarief/tweede klasse). Kom je met eigen vervoer, dan bedraagt de reiskostenvergoeding 0,19 cent per kilometer.

Geïnteresseerd?

Herken je jezelf in deze vacature? Dan maken we graag kennis! Laat via de solliciteerbutton je CV en motivatie achter. Dat kan tot en met 7 maart.

Liever eerst meer informatie over de functie en/of de procedure? Neem dan contact op met Jan Boeije, afdelingsmanager Informatie, via telefoonnummer 06 - 27 19 61 92 of met Jan Mol, enterprise architect, via 06 - 11 32 42 09. De eerste sollicitatiegesprekken zijn op 11 maart, afhankelijk van de Corona beperkingen digitaal via MS Teams of fysiek op het waterschapshuis in Lelystad.

Wij Zuiderzeelanders zijn allemaal anders, we hebben een eigen talent en een unieke achtergrond. Maar er is één ding dat ons bindt en ons beweegt: water. We geloven bij Waterschap Zuiderzeeland dat de kracht van samen diversiteit is; dat we als organisatie vooruitkomen door samen te werken. We bieden iedereen gelijke kansen. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wie je liefhebt en of je wel of geen arbeidsbeperking hebt. Bij Waterschap Zuiderzeeland ben je welkom. Iedereen is uitgenodigd om te solliciteren!

Deze vacature staat gelijktijdig in- en extern uit. Bij gelijke geschiktheid wordt voorrang gegeven aan de interne kandidaat.
Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Direct solliciteren op deze functie