Lelystad | maximaal € 5.145,- bruto per maand bij 36 uur | 36 uur | 2 jaar

20% flexibel arbeidsvoorwaardenbudget | flexibele werktijden

Direct solliciteren op de vacature

Bij Waterschap Zuiderzeeland zoeken we een junior bestuursadviseur. Het werk van het waterschap ontwikkelt zich in rap tempo. Klimaatverandering en digitalisering bijvoorbeeld spelen een steeds grotere rol bij de manier waarop we werken. We hebben daarom baat bij een goede samenwerking tussen de ambtelijke en bestuurlijke organisatie. Zodat we samen een goede beleidsketen neer kunnen zetten.

Waar jij aan bijdraagt

Als junior bestuursadviseur adviseer en ondersteun je het bestuur en ben je sparringpartner voor beleidsadviseurs. Je hebt een belangrijke procesversterkende rol in de beleidsketen. Jouw toegevoegde waarde doet er toe! Je faciliteert het goede bestuurlijke gesprek, stelt de juiste vragen en zorgt voor reflectie op de scherpte tijdens overleggen en de kwaliteit van de samenwerking tussen het bestuur en de ambtenaren. Jouw belangrijkste taken:

 • de verbindende schakel zijn tussen het bestuur en de organisatie; je verbindt de bestuurlijke vraag en de advisering vanuit de ambtelijke organisatie en draagt bij aan de kwaliteit van de adviezen door het goede gesprek te faciliteren en de juiste vragen te stellen (zoals, is het politiek haalbaar, zijn er landelijke ontwikkelingen?);
 • samen met de bestuurder zorgen voor in- en overzicht van de portefeuille; je bewaakt de politiek-bestuurlijke context van de portefeuille en de integraliteit als het gaat om de rest van de advisering richting het bestuur;
 • maken van het verschil door samen met collega’s (zo veel mogelijk vooraan in het proces) de goede bestuurlijke vertaalslag te maken van de thema’s in en om de portefeuille. En zo bij te dragen aan de kwaliteit van de besluitvorming;
 • waar nodig oppakken van inhoudelijke projecten met een hoog afbreukrisico en het - samen met de andere de andere bestuursadviseurs – nemen van verantwoordelijkheid voor een aantal specifieke taken. Zoals de coördinatie/regie op de verbonden partijen, bewaken van de voortgang van het coalitieprogramma, coördinatie/regie op voorbereiding van de nieuwe bestuursperiode en bijdragen aan de planning-en-controlcyclus.

Jouw profiel

Jij hebt zin om te groeien! Je wilt je graag ontwikkelen als bestuursadviseur. Dat betekent dat je goed kunt luisteren, reflecteren en beschikt over bestuurlijk-politieke sensitiviteit. Je bent een goede gesprekspartner die continu de verbinding zoekt met de organisatie en het bestuur. Je bent samenwerkingsgericht, communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk, flexibel en je beschikt over goede adviesvaardigheden. Procesgericht en resultaatgericht denken en werken is voor jou vanzelfsprekend. Je voelt je thuis in een dynamische werkomgeving waar een grote mate van flexibiliteit verwacht wordt. Je kunt snel schakelen, hebt een helicopterview en je bent in staat om ‘tegen te denken’, zodat alles wat nodig is voor een zorgvuldige besluitvorming op tafel komt. Je beschikt daarnaast over:

 • een afgeronde wo-opleiding, bij voorkeur op het gebied van politicologie of bestuurskunde.

Ervaring in een functie als deze is niet perse nodig.

Hier ga je werken

Werk je bij Waterschap Zuiderzeeland, dan werk je op de bodem van de vroegere Zuiderzee in een omgeving die voortdurend verandert - maatschappelijk, wettelijk én klimatologisch. Dat maakt jouw werk en dat van je ongeveer 300 collega’s verrassend veelzijdig en uitdagend. Je gaat werken in het team Bestuurs- en directieondersteuning van de afdeling Bestuur en Bedrijfsvoering. Waterschap Zuiderzeeland heeft een algemeen (Algemene Vergadering) en een dagelijks (college van Dijkgraaf en Heemraden) bestuur. Voorzitter van beide besturen is dijkgraaf Hetty Klavers. Het bestuur vertegenwoordigt inwoners, bedrijven, agrariërs, natuur en andere belangenorganisaties. En is verantwoordelijk voor de waterhuishouding in Flevoland en kleine delen Friesland en Overijssel.

Waterschapshuis

Dit krijg je ervoor terug

 • Een flexibele baan met een hoop ruimte om daar zelf invulling aan te geven. Op basis van vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Want dat is hoe we werken.
 • Je kunt rekenen op een goed salaris - afhankelijk van je ervaring maximaal 5.145 euro per maand (schaal 11) bij 36 uur - en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals pensioenopbouw.
 • Naast je salaris krijg je een individueel keuzebudget van 21 procent van je jaarsalaris. Dat geld kun je vrij besteden, bijvoorbeeld aan extra verlofdagen of als aanvulling op je salaris.
 • We bieden je een dienstverband voor twee jaar.
 • Bij ons waterschap zijn we gewend (deels) plaats- en tijdonafhankelijk te werken. Om dat goed te kunnen doen liggen een laptop en telefoon voor je klaar. We hebben – zeker nu we veel meer vanuit huis werken – oog voor jouw fysieke en mentale gezondheid. Voor het inrichten van een ergonomische thuiswerkplek zijn (financiële) middelen beschikbaar.
 • Werken bij ons betekent vooruitdenken. Dat geldt ook voor jouw ontwikkeling. Talent, kwaliteit en ambitie staan bij ons centraal. Met aandacht voor een juiste balans tussen werken en leven. Je kunt rekenen op een persoonlijk budget voor opleiding en ontwikkeling.
 • Als je niet thuiswerkt, dan ontmoeten we elkaar in ons waterschapshuis in Lelystad. Centraal gelegen en gemakkelijk te bereiken vanuit alle hoeken van het land.
 • Omdat we duurzame mobiliteit stimuleren, vergoeden we de kosten als je reist met het openbaar vervoer (laagste tarief/tweede klasse). Kom je met eigen vervoer, dan is de reiskostenvergoeding 0,19 cent per kilometer.

Geïnteresseerd? Zo kun je solliciteren

Herken je jezelf in deze vacature? Dan maken we graag kennis! Laat via de solliciteerbutton je cv en motivatie achter. Dat kan tot en met 24 oktober 2021. Liever eerst meer informatie over de functie en/of de procedure? Neem dan contact op met Laetitia Vos, Teammanager via 06-11324096. Of kom anders eens een keer (virtueel) koffiedrinken! Gewoon om ons beter te leren kennen; sfeer te proeven. De sollicitatiegesprekken zijn op 4 november 2021. We zijn benieuwd wat je allemaal in huis hebt, een assessment kan daarom deel uit maken van de procedure.


Wij Zuiderzeelanders zijn allemaal anders, we hebben een eigen talent en een unieke achtergrond. Maar er is één ding dat ons bindt en ons beweegt: water. We geloven bij Waterschap Zuiderzeeland dat de kracht van samen diversiteit is; dat we als organisatie vooruitkomen door samen te werken. We bieden iedereen gelijke kansen. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wie je liefhebt en of je wel of geen arbeidsbeperking hebt. Of je nu al bij ons werkt en solliciteert of nadenkt over een baan bij ons waterschap, uitgangspunt is dat we gaan voor de juiste collega op de juiste plek. Bij Waterschap Zuiderzeeland ben je welkom. Iedereen is uitgenodigd om te solliciteren!


Wij werken niet met wervings- en selectiebureaus voor de invulling van deze vacature.

Direct solliciteren op de vacature