Midden- en Oost Nederland | € 3.215,- bruto per maand bij 36 uur | 28 uur |

Direct solliciteren op de vacature

Flevoland kent een grote ruimtelijke dynamiek, zoals stedelijke uitbreidingen en de ontwikkeling van natuurgebieden. Ook bij Waterschap Zuiderzeeland werken we daar aan, want deze ontwikkelingen betekenen namelijk iets voor het bodem- en watersysteem. Bij onze afdeling Ontwikkeling, Advies en Regie zoeken we een managementassistent die ons gaat helpen ons werk goed te kunnen doen.

Waar jij aan bijdraagt

Als managementassistent ondersteun je het afdelingsmanagement en ben je het aanspreekpunt voor programmaleiders en overige collega’s (ongeveer 60% van je tijd). De rest van je werkweek (ongeveer 40%) werk je als projectondersteuner mee aan internationale samenwerking (Blue Deal Ethiopië). Jouw belangrijkste taken:

 • fungeren als eerste aanspreekpunt/vraagbaak;
 • faciliteren en ontzorgen van afdelingsmanager, teammanagers en programmaleiders/projectcontroller; je weet wat er speelt binnen de afdeling en ondersteunt bij personele aangelegenheden;
 • ondersteunen bij de digitale verwerking van facturen, ingekomen post, verantwoordingsrapportages en andere (administratieve) procedures: je bewaakt deze processen, verzamelt gegevens en zorgt voor samenhang;
 • ondersteunen bij het organiseren van bijeenkomsten en internationale werkbezoeken, zoals het inplannen van afspraken voor grotere groepen, boeken van locaties en uitnodigen van deelnemers;
 • doen van secretariële en administratieve taken als projectondersteuner voor Almere Poort.

Hier ga je werken

Werk je bij Waterschap Zuiderzeeland, dan werk je op de bodem van de vroegere Zuiderzee in een omgeving die voortdurend verandert - maatschappelijk, wettelijk én klimatologisch. Dat maakt jouw werk en dat van je collega’s verrassend veelzijdig en uitdagend. Je gaat werken binnen de gedreven afdeling Ontwikkeling, Advies en Regie. Samen met collega’s werk je aan waterveiligheid, voldoende en schoon water. Wij bieden je een interessante en pittige functie met voldoende uitdagingen: waarin je jezelf kan ontwikkelen op persoonlijk en professioneel vlak.

Dit krijg je ervoor terug

 • Een flexibele baan met een hoop ruimte om daar zelf invulling aan te geven. Op basis van vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Want dat is hoe we werken.
 • Je kunt rekenen op een goed salaris - afhankelijk van je ervaring maximaal 3.215 euro per maand (schaal 7) bij 36 uur - en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden, zoals pensioenopbouw.
 • Naast je salaris krijg je een individueel keuzebudget van 21 procent van je jaarsalaris. Dat geld kun je vrij besteden, bijvoorbeeld aan extra verlofdagen of als aanvulling op je salaris.
 • We zoeken iemand voor 28 uur per week. We bieden je in eerste instantie een dienstverband voor de periode van een jaar. Als we het na dat jaar nog steeds kunnen vinden samen, dan krijg je een contract voor onbepaalde tijd.
 • Bij ons waterschap zijn we gewend (deels) plaats- en tijdonafhankelijk te werken. Om dat goed te kunnen doen liggen een laptop en telefoon voor je klaar. We hebben – zeker nu we veel meer vanuit huis werken – oog voor jouw fysieke en mentale gezondheid. Voor het inrichten van een ergonomische thuiswerkplek zijn (financiële) middelen beschikbaar.
 • Werken bij ons betekent vooruitdenken. Dat geldt ook voor jouw ontwikkeling. Talent, kwaliteit en ambitie staan bij ons centraal. Met aandacht voor een juiste balans tussen werken en leven. Je kunt rekenen op een persoonlijk budget voor opleiding en ontwikkeling.
 • Als je niet thuiswerkt, dan ontmoeten we elkaar in ons waterschapshuis in Lelystad. Centraal gelegen en gemakkelijk te bereiken vanuit alle hoeken van het land.
 • Omdat we duurzame mobiliteit stimuleren, vergoeden we de kosten als je reist met het openbaar vervoer (laagste tarief/tweede klasse). Kom je met eigen vervoer, dan is de reiskostenvergoeding 0,19 cent per kilometer.

Jouw profiel

Klantgericht en dienstverlenend, dat is waar jij voor staat. Je bent resultaatgericht en handig met cijfers. Natuurlijk ben je klantvriendelijk en daadkrachtig. Je bent ook weerbaar en kunt goed omgaan met werkdruk en als het even anders loopt dan anders. Je leert snel en maakt graag gebruik van de mogelijkheden om je verder te ontwikkelen. Je bent flexibel en kunt goed schakelen en verbinden. Je bent doortastend en geduldig, sensitief en duidelijk. Je beschikt daarnaast over:

 • minimaal mbo+ werk- en denkniveau;
 • uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden;
 • ervaring met administratieve procedures en kennis van Word, Excel en Outlook en andere programma's;
 • beheersing van de Engelse taal;
 • bij voorkeur kennis van en ervaring binnen een bestuurlijke organisatie.

Geïnteresseerd? Zo kun je solliciteren

Herken je jezelf in deze vacature? Dan maken we graag kennis! Laat via de solliciteerbutton je cv en motivatie achter. Het zou fijn zijn als we in je motivatie kunnen lezen over je ervaring met het ondersteunen van management en projecten. Reageren kan tot en met 26 september. Liever eerst meer informatie over de functie en/of de procedure? Neem dan contact op met teammanagers Henk de Weerd via 06 469 199 16 of Jelly Borneman via 06 150 370 84. De sollicitatiegesprekken zijn op 7 oktober.

Afhankelijk van de coronamaatregelen zijn die online (via MS Teams) of in ons waterschapshuis in Lelystad.

Wij Zuiderzeelanders zijn allemaal anders, we hebben een eigen talent en een unieke achtergrond. Maar er is één ding dat ons bindt en ons beweegt: water. We geloven bij Waterschap Zuiderzeeland dat de kracht van samen diversiteit is; dat we als organisatie vooruitkomen door samen te werken. We bieden iedereen gelijke kansen. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wie je liefhebt en of je wel of geen arbeidsbeperking hebt. Of je nu al bij ons werkt en solliciteert of nadenkt over een baan bij ons waterschap, uitgangspunt is dat we gaan voor de juiste collega op de juiste plek. Bij Waterschap Zuiderzeeland ben je welkom. Iedereen is uitgenodigd om te solliciteren!

Wij werken niet met wervings- en selectiebureaus voor de invulling van deze vacature.

Direct solliciteren op de vacature