Lelystad | maximaal € 3.165,- bruto per maand bij 36 uur | 36 uur | 3 jaar |
20% flexibel arbeidsvoorwaardenbudget | flexibele werktijden

Direct solliciteren op de vacature

Bij Waterschap Zuiderzeeland staan we voor duurzame ontwikkeling en beheer van ons regionale water. We zorgen voor schoon en voldoende water in onze polder en dat mensen in veiligheid kunnen leven. Daarbij kunnen we niet zonder goede informatie en digitale technologie. We zijn – onder andere vanwege de toename in het onderzoekwerk door corona - op zoek naar een veelzijdige medewerker die ons de komende jaren gaat helpen bij het inzamelen en overdragen van informatie over water.

Waar jij aan bijdraagt

Als medewerker meten en monitoren ben je onze ogen en oren in het veld. Je verzamelt informatie over de waterkwaliteit (zoals zwemwater, waterbodem), zuiveringen en waterkwantiteit (bijvoorbeeld (grond)waterstanden). Ook inventariseer je flora en fauna, zoals waterplanten, macrofauna en exoten. Je gebruikt daarbij veldwerkapparaten en veldcomputers en verwerkt de ingewonnen gegevens digitaal. De door jou verzamelde monsters worden geanalyseerd door het laboratorium. Samen met je collega’s zorg je dat meetprogramma’s op tijd en accuraat worden uitgevoerd. In deze functie ben jij de belangrijke schakel tussen het binnenwerk en het werk buiten in het veld. Want je zorgt voor de accurate, betrouwbare en complete inzameling van waterinformatie en regelt een zorgvuldige overdracht van deze informatie aan je waterschapscollega’s. In de zomer ben je bijna dagelijks buiten aan het werk. In andere seizoenen ben je meer binnen. Je bereidt dan (extern) uit te voeren onderzoeken voor, doet kwaliteitsregistraties, ondersteunt bij gegevensoverdracht en beantwoordt vragen. Het gaat om een functie voor in eerste instantie drie jaar. Onder andere vanwege corona intensiveren we het afvalwateronderzoek (afvalwater kan een belangrijke signaalfunctie hebben als het gaat om de verspreiding van het virus). We breiden ons team daarom tijdelijk uit.

Jouw profiel

 • In je werk staan service en kwaliteit voorop en je bent goed in het plannen van je eigen werkzaamheden.
 • Je bent digitaal vaardig, je werkt daarbij accuraat en gestructureerd en houdt de kwaliteit van je eigen werk zelf goed in het oog.
 • Je bent een zelfstandige werker, maar kan ook goed in teamverband werken.
 • Je hebt rijbewijs B en liefst ook BE en een vaarbewijs.
 • Soms werk je in de weekenden, ongeveer 10 weekenden in een jaar, daarvoor hebben we een wisselend rooster.
 • We zoeken iemand voor 36 uur per week, maar 32 uur per week is bespreekbaar.
 • Je hebt mbo werk- en denkniveau, met een opleiding in het water of chemie/biologie. Bijvoorbeeld een laboratoriumopleiding, water- en groenbeheer of watermanagement.
 • Het zou fijn zijn als je ervaring hebt met het uitvoeren van flora en fauna-inventarisaties en/of meet- en monitoringstechnieken, maar dit is geen must.

Hier ga je werken

Werk je bij Waterschap Zuiderzeeland, dan werk je op de bodem van de vroegere Zuiderzee. In een omgeving die voortdurend verandert - maatschappelijk, wettelijk én klimatologisch. Dat maakt jouw werk en dat van je collega’s verrassend veelzijdig en behoorlijk uitdagend. Dagelijks zijn er bij Waterschap Zuiderzeeland 300 mensen direct en indirect met water bezig.

Je gaat werken bij het team Waterinformatie, onderdeel van de afdeling Informatie. Een enthousiast en vakkundig team van 20 collega’s. Het team Waterinformatie is verantwoordelijk voor het inwinnen, vastleggen en beheren van gegevens die gebruikt worden om onze waterschapstaken goed te kunnen doen. Je werkt nauw samen met je collega’s binnen het werkterrein van meten en monitoren en hebt veel contact over benodigde meetinformatie met de collega’s in het waterbeheer en op de zuiveringen.
Binnen het werkveld meten en monitoren is een breed en gevarieerd werkpakket bij elkaar gebracht om vraag gestuurd en oplossingsgericht te werken, zodat deze gegevens beschikbaar zijn voor de andere waterschappers.

Dit krijg je ervoor terug

 • Een flexibele baan met een hoop ruimte om daar zelf invulling aan te geven. Op basis van vrijheid, verantwoordelijkheid en vertrouwen. Want dat is hoe we werken.
 • Je kunt rekenen op een goed salaris (schaal 7) afhankelijk van je ervaring maximaal 3.165,- euro per maand bij 36 uur - en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden.
 • Naast je salaris krijg je een individueel keuzebudget van 20 procent van je jaarsalaris. Dat geld kun je vrij besteden, bijvoorbeeld aan extra verlofdagen of als aanvulling op je salaris. - Omdat het om een project gaat bieden we je een tijdelijk dienstverband. In de eerste instantie voor een jaar. Als we het na deze periode nog steeds goed kunnen vinden samen, dan krijg je een contract voor nog eens 2 jaar.
 • Bij ons waterschap zijn we gewend (deels) plaats- en tijdonafhankelijk te werken. Om dat goed te kunnen doen liggen een laptop en telefoon voor je klaar. We hebben – zeker nu we veel meer vanuit huis werken – oog voor de fysieke en mentale gezondheid van onze medewerkers. Voor het inrichten van een ergonomische thuiswerkplek zijn (financiële) middelen beschikbaar.
 • Werken bij ons betekent vooruitdenken. Dat geldt ook voor jouw ontwikkeling. Talent, kwaliteit en ambitie staan bij ons centraal. Met aandacht voor een juiste balans tussen werken en leven. Je kunt rekenen op een persoonlijk budget voor opleiding en ontwikkeling.
 • Als je niet thuiswerkt, dan werk je vanuit ons prijswinnende en energieneutrale waterschapshuis in Lelystad. Centraal gelegen en gemakkelijk te bereiken vanuit alle hoeken van het land.
 • Voor het werken in het veld staat er een dienstauto tot jouw beschikking.

Geïnteresseerd?

Herken je jezelf in deze vacature? Dan maken we graag kennis! Laat via de solliciteerbutton je CV en motivatie achter. Dat kan tot 5 april 2021. Liever eerst meer informatie over de functie en/of de procedure? Neem dan contact op met Ruurd Maasdam, teammanager Waterinformatie, via telefoonnummer 06-11324190.
De eerste selectiegesprekken zijn op 12 april 2021. In verband met corona kan het zijn dat we deze gesprekken op een aangepaste manier voeren, bijvoorbeeld via Microsoft Teams. Natuurlijk word je daarover van te voren geïnformeerd.

Wij Zuiderzeelanders zijn allemaal anders, we hebben een eigen talent en een unieke achtergrond. Maar er is één ding dat ons bindt en ons beweegt: water. We geloven bij Waterschap Zuiderzeeland dat de kracht van samen diversiteit is; dat we als organisatie vooruitkomen door samen te werken. We bieden iedereen gelijke kansen. Het maakt niet uit waar je vandaan komt, wie je liefhebt en of je wel of geen arbeidsbeperking hebt. Of je nu al bij ons werkt en solliciteert of nadenkt over een baan bij ons waterschap, uitgangspunt is dat we gaan voor de juiste collega op de juiste plek. Bij Waterschap Zuiderzeeland ben je welkom. Iedereen is uitgenodigd om te solliciteren!

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Direct solliciteren op deze functie

Afvalwaterzuivering Almere